Αυλαία για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Αντζελες (vids)

Κινηματογραφιστές από όλον τον κόσμο συναντήθηκαν στο Hollywood στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Los Angeles (31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου), το οποίο επηρεασμένο από τις οικονομικές συγκυρίες είχε φέτος ειδική θεματολογία «Ο αγώνας ενάντια στην κρίση μέσα από το φωτογραφικό φακό».

Τo Greek

Reporter παρακολούθησε από κοντά το Φεστιβάλ.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν αναρίθμητοι άνθρωποι του σινεμά, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ εισιτηρίων λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τις φετινές ταινίες.

«Το κοινό συναίσθημα όλων των κινηματογραφιστών είναι η ελπίδα• ελπίδα πως παρά τις φανερές ενδείξεις θα ανοίξει ο δρόμος προς κάτι νέο –και πράγματι άνοιξε. Φαίνεται πως λόγω των δυσκολιών, οι κινηματογραφιστές αγκαλιάζουν την εμπειρία και τις ευκαιρία που προσφέρει το Λος Άντζελες με μεγαλύτερη εκτίμηση και ενθουσιασμό.

Με τη σειρά μας, έχοντας βιώσει δυσκολίες και εμπόδια, τους υποδεχόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη χαρά και ενθουσιασμό», εξήγησε στο Greek Reporter η Ελένη Αρβανίτη, κινηματογραφίστρια και διοργανώτρια του Φεστιβάλ.

«Πιστεύουμε πως το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles αποτελεί πόλο έλξης για τους κινηματογραφιστές και τους επαγγελματίες ταινιών στο Hollywood κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Είμαστε περήφανοι για την παρουσία τόσων ταλαντούχων ανθρώπων στο Φεστιβάλ και ο στόχος μας είναι να φέρουμε σε επαφή τους κινηματογραφιστές με αυτούς που ήδη έχουν καταξιωθεί στη βιομηχανία της διασκέδασης», πρόσθεσε η συνιδρυτής και καλλιτεχνική διευθύντρια Έρση Δάνου.

Το Φεστιβάλ άνοιξε στις 31 Μαΐου με μια ιστορία ελπίδας, δύναμης και αισιοδοξίας, την πολυσυζητημένη ταινία «A Green Story».

Παρακολουθήστε συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της ταινίας αλλά και τα πρόσωπα που την ενέπνευσαν:

{youtube}_4iKcIly4Lg{/youtube}

Στο κόκκινο χαλί βρέθηκε το πρόσωπο-έμπνευση, Van Vlahakis, πλάι στον ηθοποιό που τον ενσάρκωσε στην ταινία, Ed O'Ross. Ομοίως η Kelly Vlahakis-Hanks πλάι στην Shannon Elizabeth. Στην εκδήλωση παρέλασαν celebrities όπως ο Louis Mandylor, ο Αντώνης Σκορδής, η Eve Mauro, ο Thaao Penghlis, η Talia Jackson και ο Αλέξης Γεωργούλης.

Το φετινό Φεστιβάλ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αξέχαστο κινηματογραφιστή Θεόδωρο Αγγελόπουλο, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του λίγους μήνες πριν, με την προβολή ταινιών που σκηνοθέτησε.

Παρακολουθήστε συνεντεύξεις από το κόκκινο χαλί του φετινού φεστιβάλ στο Los Angeles:

{youtube}8IkRWKiifsU{/youtube}

To πολυτιμότερο βραβείο του φετινού Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου ήταν το Βραβείο Ορφέως (Orpheus Awards), του λεγόμενου Βραβείου Προτίμησης του Κοινού, ο νικητής του οποίου αναδείχθηκε από τις ψήφους όλων όσων παρακολούθησαν το Φεστιβάλ. Το βραβείο αυτό τιμά τον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τις ταινίες που αποτελούν έργο «ελληνικής» έμπνευσης.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Los Angeles, Ελισάβετ Φωτιάδου, διοργάνωσε ένα μεγάλο γιορταστικό πάρτι, προς τιμήν των νικητών των Βραβείων του Ορφέως και των παραγό

Keywords
Τυχαία Θέματα