Απόστολος Δοξιάδης: Η απελπισία της Ελλάδας είναι προϊόν πολιτικής άγνοιας

Ένα σχόλιο του Έλληνα συγγραφέα και σκηνοθέτη Απόστολου Δοξιάδη για την κρίση στη χώρα μας φιλοξενεί σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της Guardian.

Με τον τίτλο «Η απελπισία της Ελλάδας είναι προϊόν πολιτικής άγνοιας» ο συγγραφέα του παγκόσμιου best seller «Ο θείος Πέτρος», τονίζει ότι «για να σωθεί η Ελλάδα

θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η κρίση είναι το αποτέλεσμα τριών δεκαετιών ανικανότητας και διαφθοράς».

«Παρά τα όσα πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος, οι περισσότεροι Έλληνες δεν περνούν το χρόνο τους ρίχνοντας μολότοφ. Αν και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επέβαλαν οι διεθνείς δανειστές μας έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ζωές, οι πλειονότητα των Ελλήνων αντιμετωπίζει την κρίση κάνοντας ό,τι και οι περισσότεροι άνθρωποι σε δύσκολους καιρούς: Προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα όσο καλύτερα μπορούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω όμως δεν κάνουν για την τηλεόραση, σχολιάζει ο συγγραφέας. «Όμως οι ένοπλοι κουκουλοφόροι με αντιασφυξιογόνες μάσκες που ρίχνουν βόμβες στους αστυνομικούς, κάνουν», σχολιάζει.

Όσο για την παγκόσμια πεποίθηση πως οι Έλληνες είναι όχι μόνο τεμπέληδες αλλά αχάριστοι και πιθανώς τρελοί, ο Απόστολος Δοξιάδης διευκρινίζει ότι αυτές οι γενικεύσεις είναι αναληθείς: «Οι περισσότεροι Έλληνες δουλεύουν σκληρά και οι εξτρεμιστές που προβάλλονται στην τηλεόραση είναι λιγότεροι από χίλιοι».

Τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή κατάσταση είναι κατά τον συγγραφέα τα αποτελέσματα των πράξεων των τελευταίων δεκαετιών και η άγνοια.

«Οι σημερινοί πολιτικοί διαφωνούν για το ποιος κάνει τα περισσότερα για να σωθεί η χώρα, όμως και οι δύο πλευρές αρνούνται μία αλήθεια: πως ο λόγος που χρειάζονται περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα λιτότητας είναι ότι είναι ανίκανοι και απρόθυμοι να περικόψουν δημόσιες δαπάνες με ορθολογικούς τρόπους», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα