Αποστόλης Τότσικας: Θα γύριζε στο πατρικό του;

Για την κρίση, την τηλεόραση, το «Πίσω στο σπίτι» και την κατάσταση στον χώρο της υποκριτικής μίλησε ο Αποστόλης Τότσικας.

Φέτος, κάνετε και τηλεόραση και θέατρο. Πόσο τυχερός αισθάνεστε με δύο δουλειές αυτή την εποχή;

Το αν συμμετέχεις σε μια δουλειά δεν έχει να κάνει καθόλου με τους καιρούς. Οι ηθοποιοί είναι από τα λίγα επαγγέλματα που θα επιβιώσουν. Είναι η ιδιοσυγκρασία τους τέτοια. Σε εμάς, η κρίση ήρθε πιο αργά. Έχουμε συνηθίσει να ρισκάρουμε στο επάγγελμα μας. Όμως, δεν μπορώ να αισθανθώ

τυχερός όταν δεν έχω λύσει το οικονομικό κομμάτι.

Παίρνοντας αφορμή από το σίριαλ του Mega "Πίσω στο σπίτι", στο οποίο πρωταγωνιστείτε, για ποιους λόγους θα γυρίζατε στο πατρικό σας σπίτι;

Για κανένα λόγο! Θα πάλευα όσο περισσότερο μπορούσα ώστε να μη γίνει. Δεν είναι ωραίο να επιστρέφει στο πατρικό του ένας...μαντράχαλος 28 χρονών.

Χρήματα έχετε βγάλει;

Έχω βγάλει και δεν έχω βγάλει. Δεν είμαι χομπίστας ηθοποιός. Είμαι επαγγελματίας και έρχεται η στιγμή που θέλεις να ισορροπήσεις το καλλιτεχνικό με το οικονομικό κομμάτι αλλά είναι ένας πολύ μεγάλος αγώνας. Τα λεφτά που φαγώθηκαν φαγώθηκαν από άλλους, πολύ πιο παλιά. Τώρα δεν υπάρχουν λεφτά για εμάς. Τώρα πιο μένουν όσοι έχουν πάθος με την τέχνη τους.

Αυτό θα φέρει και ξεκαθάρισμα;

Ελπίζω να γίνει η αιτία να μειωθεί το "μπάτε σκύλοι αλέστε". Σε αυτό έφτιαξε κάποιος υπουργός Πολιτισμού, που δεν κατοχύρωσε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Παλιότερα υπήρχε και την κατάργησε. Συμφωνώ με τον... αχταρμά, αρκεί να είναι ωραίος- δηλαδή να μπλέκονται άνθρωποι και ιδέες μεταξύ τους. Δεν συμφωνώ, όμως, να μην υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα