Ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον θάνατο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

H διοίκηση της EΡΤ Α.Ε. εκφράζει τη θλίψη της για τον αιφνίδιο θάνατο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Μέσα από τις ταινίες του, έκανε γνωστό τον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση

συνεργάστηκε πολλές φορές με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Πρόσφατα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας είχε εγκρίνει τη χρηματοδότηση της τελευταίας ταινίας του «Η άλλη θάλασσα», στο πλαίσιο του 1,5%. Η συνεργασία της ΕΡΤ με τον σκηνοθέτη ήταν μακροχρόνια, αφού η δημόσια ραδιοτηλεόραση υπήρξε συμπαραγωγός σε ταινίες του, όπως «Η σκόνη του χρόνου» (2008), «Το λιβάδι που δακρύζει» (2004), «Μία αιωνιότητα και μία μέρα» (1998), «Τοπίο στην ομίχλη» (1988) και «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984) κ.α.

Η ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου δημιουργού, έχει προγραμματίσει σειρά αφιερωμάτων από σήμερα, μέσα από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της, την επίσημη ιστοσελίδα της και το διαδικτυακό τόπο του Αρχείου της.

Μέσα από τις ιστοσελίδες www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ», με τίτλο «ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – 1970».

Keywords
Τυχαία Θέματα