Rituals: Ρεπορτάζ του BBC για την Άπω Ανατολή στον ΣΚΑΪ

Εξωτικές παραδόσεις της Άπω Ανατολής,τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου καταγράφει το αυριανό επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC «Rituals» που προβάλλεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 00.30

Η σειρά αυτή επιδιώκει να φέρει στο φως ορισμένες από τις πιο ακραίες θρησκευτικές τελετές και παραδόσεις που τηρούνται από τους ανθρώπους. Πρόκειται για μια εξαντλητική και εις βάθος έρευνα, η οποία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά

με τις ...αόρατες δυνάμεις του πνευματικού κόσμου.

Ο Βρετανός Pete Owen Jones καθοδηγεί τους τηλεθεατές σε ένα ταξίδι πίστης σε όλη τη Γη. Μέσα σε ένα χρόνο, οι πνευματικές αναζητήσεις του τον οδηγούν σε έξι ηπείρους, καθώς εξερευνά 80 διαφορετικές θρησκευτικές τελετές. Οι έξι μεγαλύτερες θρησκείες, όμως, είναι μόλις ένα μέρος της ιστορίας. Η θρησκευτική πίστη είναι ουσιαστικά η πίστη στο ιερό και εκφράζεται με μια ανεξάντλητη ποικιλία τελετών.

Η αποστολή του Pete είναι να γίνει μάρτυρας και να συμμετάσχει σε τελετές, που δεν έχουν αποτυπωθεί ποτέ σε εικόνα και να κατανοήσει σε βάθος την ανθρώπινη πίστη στο άγνωστο. Ως αγγλικανός ιερέας, ο Pete έρχεται αντιμέτωπος με πολιτισμούς που προκαλούν τις αξίες και τις προκαταλήψεις του και που τον ξαφνιάζουν ή ακόμα και τον προσβάλουν, αλλά παράλληλα τον διαφωτίζουν.

2. THE FAR EAST

Στο αυριανό επεισόδιο: ο Pete παρακολουθεί μια τελετή στο φεστιβάλ φωτιάς Shinto Oto Matsuri, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί πως ο πόλεμος συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία της μεγαλύτερης εκκλησίας του κόσμου. Έρχεται αντιμέτωπος με εξωτικές παραδόσεις της Άπω Ανατολής, αναρχικούς Βουδιστές και Ταοϊστές μοναχούς στην Κίνα και επισκέπτεται μια κρυφή τοποθεσία Σαμαρειτών στη Νότιο Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα