Guardian: Αφιέρωμα στα ελληνικά φροντιστήρια και το κίνημα Tutorpool

Εκτενές ρεπορτάζ για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια στη χώρα μας, κάνει ο δημοσιογράφος Jon Henley στα πλαίσια του αφιερώματος ''Europe on the breadline''.

Όπως σας είχε ενημερώσει το mediagate.gr, ο Henley βρίσκεται αυτό το διάστημα στη χώρα μας, μιλώντας με δεκάδες Έλληνες που θέλουν να ακουστεί η φωνή τους.

Στη σημερινή του δημοσίευση αναφέρεται στα ελληνικά φροντιστήρια, τόσο για σχολικά μαθήματα, όσο και για ξένες γλώσσες ή μουσική, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι η εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία

είναι ανεπαρκής.

Όσο για τις τιμές; Οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά και θέλουν να τα σπουδάσουν, ξέρουν. Όπως δήλωσε στη Guardian ο Χάρης Ξανθόπουλος, πατέρας δύο αγοριών ηλικίας 11 και 15, το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από 300-400 € το μήνα για τις μικρότερες τάξεις και να φτάσει μέχρι 600-900 για τελειόφοιτους μαθητές λυκείου που ονειρεύονται να περάσουν στο πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αναφέρεται στο δημοφιλές κίνημα Tutorpool που είχε ξεκινήσει μέσω του Twitter τον Δεκέμβριο, μια σημαντική πρωτοβουλία για προσφορά δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήρια.

«Φυσικά και είναι άθλιο το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάτι τέτοιο», σχολιάζει η Agathi Papanoti, αρχαιολόγος που διδάσκει λατινικά και αρχαία ελληνικά στο Tutorpool. «Δεν θα έπρεπε να χρειάζονται εμάς, αλλά αφού είμαστε εδώ, τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ο θυμός δεν φτάνει πια: πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να τα καταφέρουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο», προσθέτει στη Guardian.

Keywords
Τυχαία Θέματα