Frankfurter Allgemeine: Η Αθήνα υποφέρει σιωπηλά

«Η οικονομική ύφεση στην Αθήνα, δεν πρέπει να διαβάζεται από τους αριθμούς: Στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ομονοίας, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα κλειστά παρά ανοιχτά μαγαζιά».

Εκτενές ρεπορτάζ του Tobias Piller για την δραματική καθημερινότητα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα, φιλοξενεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine

Zeitung.

Με τίτλο «Η Αθήνα υποφέρει σιωπηλά», το δημοσίευμα κάνει λόγο για τα δεκάδες μαγαζιά που έχουν κατεβάσει ρολά και τα υπόλοιπα που καταφέρνουν αν μείνουν ανοιχτά, είναι άδεια.

«Η κεντρική περιοχή ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την τουριστική περιοχή στους πρόποδες της Ακρόπολης, μετά βίας ένα χιλιόμετρο μακριά από το Κοινοβούλιο, και την πλατεία Συντάγματος έχει μετατραπεί σε άντρο των εμπόρων ναρκωτικών», υπογραμμίζει.

«Είναι ένας φαύλος κύκλος» σημειώνει ο καθηγητής Οικονομικών και οικονομικός σύμβουλοςτου Λουκά Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης. «Η ύφεση θα περάσει όταν οι Έλληνες δουν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται».

Δεν λείπει και η αναφορά στα επεισόδια γύρω από το Σύνταγμα και τις βίαιες εικόνες που παρουσιάζει η τηλεόραση, στις συχνές απεργίες και διαδηλώσεις, αλλά και την μείωση των τουριστικών κρατήσεων από τους Γερμανούς.

Όπως επισημαίνει όμως ο δημοσιογράφος, όποιος Γερμανός ξέρει να λέει «Παρακαλώ» και «Ευχαριστώ» αντί για «Bitte» και «Danke», αντιμετωπίζεται με θερμή φιλοξενία.

Keywords
Τυχαία Θέματα