FoxNews: Στέλεχος των LulzSec «κάρφωσε» τους Anonymous;

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του FoxNews έρχεται να ενισχύσει τις φήμες που θέλουν τις πρόσφατες συλλήψεις στις τάξεις των hackτιβιστών να οφείλονται σε ''διαρροή'' εκ των έσω, και συγκεκριμένα από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των LulzSec (ομάδα χάκερς που σταμάτησε να ενεργεί πέρυσι το καλοκαίρι), ο οποίος συνεργάζεται

με το FBI από πέρυσι τον Ιούνιο!

Το δημοσίευμα του Fox News αναφέρει ότι σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του FBI, από τη συνεργασία με τον Hector Xavier Monsegur (γνωστός με το παρατσούκλι Sabu) έχουν καταφέρει να εντοπίσουν και να συλλάβουν 5 υψηλόβαθμα μέλη των LulzSec, "κόβοντας" έτσι την κεφαλή της οργάνωσης.

Ο Monsegur συνελήφθη από τις αρχές πέρυσι τον Ιούνιο και κρίθηκε ένοχος στις 15 Αυγούστου για 12 κυβερνοεπιθέσεις, αλλά η υπόθεση του διατηρήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έτσι ώστε να γίνει δυνατή η συνεργασία για την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Από την "προδοσία" αυτή του Sabu αναγνωρίστηκαν ως επικεφαλείς των LulzSec και είτε συνελήφθησαν είτε κατηγορούνται οι:

Ryan Ackroyd (aka "Kayla) – Λονδίνο

Jake Davis (aka "Topiary") – Λονδίνο

Darren Martyn (aka "pwnsauce") – Ιρλανδία

Donncha O' Cearrbhail (aka "palladium") – Ιρλανδία

Jeremy Hammond (aka "Anarchaos") – Σικάγο

Ο Jeremy Hammond, συνελήφθη και κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στην εταιρία Stratford (think tank της CIA) τον περασμένο Δεκέμβριο και για τη συνεργασία με το Wikileaks για τη δημοσίευση εκατομμυρίων emails και εμπιστευτικών πληροφοριών.

O Hammond θεωρείται μάλθιστα μέλος των Anonymous, οπότε οι αρχές κάνουν έτσι γνωστό ότι έχουν πληροφορίες για τις ταυτότητες κάποιων από του Αnonymous. Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο από τους εκπροσώπους των συλληφθέντων ή του "Sabu".

Keywords
Τυχαία Θέματα