Facebook: Ευρωπαϊκό «stop» στην ανεξέλεγκτη χρήση προσωπικών δεδομένων

Μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν προκειμένου το Facebook να μπει ένα τέλος στη συλλογή και την μεταπώληση σε διαφημιστές των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των social media, ήρθε μια ακόμη αποφασιστική κίνηση από την Ευρωπαϊκή πλευρά.

Η Ιρλανδική Επιτροπή Δεδομένων (καθώς η εκτός Αμερικής έδρα του Facebook βρίσκεται στο Δουβλίνο), εξέδωσε μια οδηγία προς την αμερικάνικη

εταιρεία απαιτώντας τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα.

Μέχρι σήμερα το Facebook διατηρεί και πουλά, χωρίς έλεγχο εκτός ΗΠΑ, σε διαφημιστικές εταιρείες τα «ανώνυμα» δεδομένα των χρηστών.

Η έκθεση που συνέταξε ο Ιρλανδός επίτροπος τονίζει ότι οι συνεχείς αλλαγές στην πολιτική της προστασίας των προσωπικών δεδομένων από την πλευρά του κοινωνικού δικτύου δημιουργούν σοβαρές επιπλοκές και προβληματίζουν για το τι μπορεί να συμβεί την επόμενη 20ετία.

Οι ''κοινωνικές διαφημίσεις'' όπως αποκαλούνται, θα είναι δυνατό να ελέγχονται από τους χρήστες τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για το αν θα εμφανίζονται, σύμφωνα με το αίτημα της Ιρλανδικής Επιτροπής.

Το Facebook φαίνεται να έχει αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό τις παρατηρήσεις και να δέχεται να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά μέτρα γύρω από την προστασία των προσωπικών δεδομένων.



Keywords
Τυχαία Θέματα