BBC: Η ικανότητα επιβίωσης των Ελλήνων δεν μετριέται με ποσοστά

Μπορεί σήμερα τα ΜΜΕ και οι ηγέτες να μιλούν για τον θρίαμβο του PSI, όμως όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, η κατάσταση του ελληνικού λαού είναι δραματική.

Ο ανταποκριτής Matthew Price του BBC περιγράφει τις εικόνες που αντικρίζει στην Αθήνα τον περασμένο μήνα με τους ανθρώπους να κάνουν

ουρά για κονσέρβες και σούπα.

Ανάμεσά τους συνάντησε και έναν φαρμακοποιό, τον Σωτήρη Τριανταφύλλου, ο οποίος είναι άνεργος εδώ και δύο μήνες και ήρθε να βρει δωρεάν φάρμακα για την άρρωστη 7χρονη κόρη του. «Δεν υπάρχουν δουλειές εκεί έξω. Μόνο έτσι μπορώ να τα βγάλω πέρα», αναφέρει.

Εξίσου δύσκολη είναι και η κατάσταση της Δήμητρας Κουλίζου, η οποία συντηρούσε την οικογένειά της και το άνεργο γιο της με μια σύνταξη 600 ευρώ. «Τι θα κάνει τώρα που ανακοινώθηκαν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις;» διερωτάται ο αρθρογράφος.

«Οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι άστεγοι, δεν ζουν στους δρόμους. Οι περισσότεροι δεν χρειάζονται συσσίτια για να φάνε. Όμως όλοι ξέρουν κάποιον που έχασε τη δουλειά του, που έκοψαν το μισθό του ή το επίδομά του», αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό για την Ελλάδα. Γιατί σχεδόν όλοι διακατέχονται από μια αίσθηση αμηχανίας και ανησυχίας για το μέλλον και πώς θα επιβιώσουν», τονίζει.

«Αυτό δεν εμφανίζεται στα χαρτιά των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες, ούτε στους πίνακες την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ. Δεν μπορείς να μετρήσεις την ικανότητα των ανθρώπων να επιβιώσουν με ποσοστά του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος», σχολιάζει ο Matthew Price.

Keywords
Τυχαία Θέματα