Ταλαγάνι: η παράδοση συναντά τη γεύση!

Για τους μερακλήδες των γεύσεων το ταλαγάνι δεν είναι νέα ανακάλυψη. Το παραδοσιακό χειροποίητο τυρί, που παράγεται από πρόβειο γάλα, είναι η δική μας απάντηση -για πολλούς ανώτερη- στο κυπριακό χαλούμι.Αν και έχει μεσσηνιακή καταγωγή, εμείς το γνωρίσαμε στο εργοστάσιο της εταιρίας Ήπειρος, όπου εξακολουθεί να παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Το Ταλαγάνι ΗΠΕΙΡΟΣ είναι ένα νόστιμο, ξεχωριστό τυρί που προσφέρεται για πάρα πολλούς γευστικούς συνδυασμούς: είναι καλύτερο όταν τρώγεται
ζεστό, ψημένο στη σχάρα ή στο τηγάνι, καθώς η υφή του όταν λιώνει είναι εξαιρετική.

Ένα κομμάτι Ταλαγάνι απ'ευθείας στο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, χωρίς αλεύρωμα, κι έχετε ένα απίθανο σαγανάκι, ιδανικό μεζέ για το τσίπουρο και το κρασί, νοστιμιά για τη σαλάτα, συνοδευτικό για τα αυγά μάτια... Αν πάλι έχετε ψησταριά, το Ταλαγάνι σκέτο πάνω στη σχάρα για μερικά λεπτά, γίνεται μαλακό από μέσα, χωρίς να χάνει καθόλου το σχήμα του και χωρίς να «τρέχει».

Αν πάλι νιώθετε πιο περιπετειώδεις, μπορείτε να πειραματιστείτε άφοβα και να χρησιμοποιήσετε το Ταλαγάνι όπως σας οδηγήσει η φαντασία σας, σε αλμυρά και γλυκά πιάτα, μέχρι και σε ανατολίτικο κιουνεφέ!

Σε κάθε περίπτωση, το Ταλαγάνι, κλασικό ή καπνιστό, δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι αυτές τις μέρες, που χρειάζονται πάντα εφόδια για τους, πολλές φορές απρόβλεπτους, αλλά πάντα καλοδεχούμενους γιορτινούς επισκέπτες.
Keywords
Αναζητήσεις
πως παρασκευαζεται το ταλαγανι, ταλαγανι θερμιδες ηπειρος
Τυχαία Θέματα