Σεμινάριο: “Θεωρία Θεάτρου και Σκηνική Πράξη” από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων σε συνεργασία με τη Εύη Προύσαλη, Δρ. Θεατρολογίας, διδάσκουσα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών EKΠΑ και κριτικό θεάτρου, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη Θεωρία και την Σκηνική Πράξη του τέλους του 20ου και των αρχών του 21ου αιώνα.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι “Θεωρία Θεάτρου και Σκηνική Πράξη: Αισθητικές Θεωρίες, Performance, Σύγχρονες Σκηνοθετικές Προσεγγίσεις”.

Αποτελείται

από τρεις ενότητες οι οποίες ολοκληρώνονται σε διάστημα ενός μηνός έκαστη.


Κάθε ενότητα περιλαμβάνει Θεωρία Θεάτρου και ανάλυση της Σκηνικής Πράξης συγκεκριμένων θεατρικών παραστάσεων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών και θεατρικών ομάδων.

Τα μαθήματα γίνονται με προβολές βίντεο παραστάσεων, φωτογραφικού υλικού, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και συζητήσεις με καλλιτέχνες/σκηνοθέτες.

Με το πέρας του σεμιναρίου ο συμμετέχων/ουσα εφοδιάζεται με τα εργαλεία της θεωρίας του θεάτρου και της αισθητικής, αφομοιώνει τις θεωρίες της πρόσληψης αναφορικά με το θέατρο, αξιοποιεί τη σημειολογία ως μέσο αποκωδικοποίησης των παραστάσεων και οξύνει την κριτική του σκέψη, ώστε η αισθητική και ειδικότερα το θεατρικό φαινόμενο να αποβούν αφενός μοχλός γνώσης και αυτογνωσίας κι αφετέρου δυνατότητα κοινωνικής παρέμβασης και ενεργοποίησης.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε Θεατρολόγους και ενήλικες που ενδιαφέρονται για την Τέχνη του Θεάτρου.
Διάρκεια σεμιναρίου: 36 ώρες (3 μήνες 12 ώρες/μήνα)
Έναρξη: πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου, σε μέρα και ώρα ου θα συναποφασιστεί από κοινού με τους συμμετέχοντες/ουσες.

Xώρος: Αίθουσα διαλέξεων στην πλατεία Κάνιγγος Κόστος: 135€ / 105€ (Ενεργά μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ. - άνεργοι)

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης Δηλώσεις συμμετοχής - πληροφορίες: 6977 722809, [email protected]
Έναρξη: Πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα