Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

23:22 2/2/2015 - Πηγή: Monopoli
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου έφτασε και εκτός από τη σημαντική εκλογική αναμέτρηση φέρνει μαζί του πολλές ενδιαφέρουσες και εντελώς δωρεάν εκδηλώσεις. Εκθέσεις και εργαστήρια, μουσικές και μαθήματα yoga, αναγνώσεις και events, περιηγηθείτε στην Αθήνα, βολτάρετε στους δρόμους της και απολαύστε το!Σάββατο 17 Ιανουαρίου
Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και εργαστηρίων για μικρούς και
μεγάλους φιλοξενεί το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, για το μήνα του Ιανουαρίου. Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου παρακολουθήστε το Medea Electronique και γνωρίστε τον κόσμο του video art, χρησιμοποιώντας κάμερες και γυρίζοντας υλικό από τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Free hugs στο Σύνταγμα
Στην πλατεία Συντάγματος, ένα μόλις 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες, στήνεται μια συγκέντρωση «τρυφερότητας». Αφήστε όσους θέλουν να μιλούν περί έλλειψης «ενότητας» κι ελάτε -ανάμεσα σε κομματικά περίπτερα και φέι-βολάν- να δώσετε μια αγκαλιά στον διπλανό σας, έτσι γιατί, ό,τι κι αν γίνει, όπου κι αν πάει, η ανθρώπινη επαφή και το άγγιγμα είναι η μεγαλύτερη αξία όλων. Free Hugs again – δωρεάν αγκαλιές και θα πάμε μπροστά!

Τα Σάββατα πάμε Βιβλιοθήκη!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας και τους κάνει συμμέτοχους στην πολιτιστική δράση. Παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, μουσικές αφηγήσεις και ποικιλία εργαστηρίων μουσικής, επιστημών, κούκλας, οικολογίας, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

Passport project στο Zp87
Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του, γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας, γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, από τον Κούρδο και τον Αφρικανό μέχρι τον Μικρασιάτη του '22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 21.30, στο Zp87 με ελεύθερη είσοδο.

Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Φωτογραφική έκθεση για τον αντίκτυπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στους πολίτες με τίτλο "War & Peace in the Balkans-Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια" φιλοξενεί το Goethe-Institut Athen. Η έκθεση παρουσιάζει τα έργα πέντε φωτογράφων, οι οποίοι κατέγραψαν τον πόλεμο αυτόν και την καθημερινότητά του στα Βαλκάνια, την περίοδο 1914-1918. Οι φωτογραφίες τους δείχνουν ένα εν πολλοίς άγνωστο μέχρι σήμερα θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου
Social Yoga στο Ρομάντσο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί τον Ιανουάριο το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Σάββατο και Κυριακή

Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και το νέο χρόνο, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο. Αυτό το Σάββατο επισκεφτείτε το Μουσείο Μπενάκη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Οθωμανικά Κτήρια (Τζαμί Μοναστηρακίου-Λουτρό Αέρηδων), ενώ την Κυριακή 25 Ιανουαρίου κάντε ξανά τη βόλτα σας στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης αλλά και στο Μουσείο Μπενάκη στην αίθουσα Νεοελληνικού Πολιτισμού και Νεοελληνικής Τέχνης με την πολύτιμη βοήθεια της ξεναγού, Νόρα Παντελάκη.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία - Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο "Προμαχώνες". Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα