Προσοχή! Αερόσακοι «μαϊμού» στην αγορά

Μετά τις απομιμήσεις τσαντών, υποδημάτων και άλλων αντικειμένων, αποκαλύφθηκε ότι κυκλοφορούν στην αγορά ακόμα και αερόσακοι αυτοκινήτων που δεν είναι αυθεντικοί, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

Την αποκάλυψη έκανε η Εθνική Υπηρεσία Οδική Ασφάλειας Αμερικής (NHTSA). Πρόσφατα εντόπισε σε αυτοκίνητα που είχαν εμπλακεί σε ατύχημα να φέρουν αντικατεστημένους αερόσακους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι πλαστοί αερόσακοι δεν έχουν καμία οπτική διαφορά και μόνο έπειτα από έρευνα θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος τη διαφορά.

Η NHTSA
εντόπισε τη διαφορά έπειτα από προσεκτική εξέταση και διαπίστωσε ότι όχι απλά δεν έχουν σωστή λειτουργία, αλλά εκρήγνυνται κιόλας στο πρόσωπο και το σώμα του οδηγού, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα.

Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός που να οφείλεται σε πλαστούς αερόσακους, ωστόσο η NHTSA καλείς όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν τοποθετήσει αερόσακους σε κατάστημα να προβούν σε έλεγχο σε επίσημη αντιπροσωπεία.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα