Πόσες ακόμα εταιρείες θα αγοράσει η VW!

12:42 3/9/2012 - Πηγή: Monopoli
Το VW Group είναι αυτή τη στιγμή μια από τα μεγαλύτερες και πλουσιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, με κέρδη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Στον όμιλο ανήκουν συνολικά 12 φίρμες, ωστόσο οι Γερμανοί θέλουν τα πάντα, με μια Ιταλική μάρκα να είναι το μεγάλο τους απωθημένο.

Audi, Seat, Skoda, Bugatti,
Lamborghini, Porsche, Ducati, είναι ορισμένες από τις εταιρείες που ανήκουν στο VW Group. Ο γερμανικός όμιλος, τους επόμενους μήνες θα δώσει βάση στην προώθηση των 12 φιρμών που διαθέτει, ειδικά στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται για την εξαγορά και της Alfa Romeo, την οποία θέλει να εντάξει στον όμιλο εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως τόνισε πρόσφατα και το μεγάλο αφεντικό του Group,Martin Winterkorn, η Alfa Romeo είναι μια μάρκα που πάντα ήθελαν και δεν πρόκειται για μυστικό. Έχουν κάνει ήδη δύο προσφορές, οι Ιταλοί τις έχουν αρνηθεί, όμως αν η ύφεση στην αγορά συνεχιστεί και το 2013, τότε δεν αποκλείεται να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις.

Οι Γερμανοί έχουν πολλά λεφτά σε μετρητά. Και όπως είναι γνωστό, αν έχεις «ζεστό χρήμα» σε περιόδους οικονομικής κρίσης, μπορείς να αγοράσεις τα πάντα. Απλά περιμένεις την κατάλληλη στιγμή.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Αναζητήσεις
τι εταιρίες έχει αγοράσει η vw
Τυχαία Θέματα