ΟΤΕ και COSMOTE στηρίζουν την έκθεση ζωγραφικής "Αποτυπώματα"

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE στήριξαν την έκθεση ζωγραφικής "Αποτυπώματα 2012" που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ( Σ.Κ.Ε.Π.) στο Μουσείο Βορρέ.Με κεντρικό θέμα "Steps by Σ.Κ.Ε.Π.: Βήμα – Βήμα μπείτε στον κόσμο μας" 4.500 μαθητές γενικής εκπαίδευσης και νέοι με αναπηρίες από 104 σχολεία, ειδικά σχολεία
και κοινωνικούς φορείς, συναντήθηκαν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π., με στόχο να στείλουν το μήνυμα, ότι η διαφορετικότητα σε μια προηγμένη κοινωνία, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία.

Η έκθεση που διήρκησε έως τις 25 Μαρτίου, παρουσίασε τα έργα που δημιούργησαν μαζί όλοι οι νέοι κατά το σχολικό έτος 2011-2012. Όλα τα έσοδα της πώλησης των έργων θα διατεθούν ισομερώς και αποκλειστικά στα ειδικά σχολεία, τους κοινωνικούς φορείς και τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης περιοχών με αντίξοες οικονομικές συνθήκες που συμμετέχουν.

Σχετικά με τον ΣΚΕΠ
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π., είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2008 με στόχο να δώσει, φωνή και βήμα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει νέους που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, καταρρίπτοντας τυχόν προκαταλήψεις και διακρίσεις. Ο Σ.Κ.Ε.Π. λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας συνδέοντας νέους με αναπηρίες και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης (από ειδικά σχολεία - κοινωνικούς φορείς – ιδρύματα) μαζί με μαθητές γενικής εκπαίδευσης καθώς και φοιτητές.
Keywords
Τυχαία Θέματα