Οι πανίσχυρες BMW M3 Sedan και M4 Coupe

Η βαυαρική φίρμα παρουσίασε επίσημα τις καινούργιες Μ3 Sedan και Μ4 Coupe, δύο υπέροχα σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, με turbo κινητήρα 431 ίππων και χαρακτηριστικά που υπόσχονται τη μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Η πέμπτη γενιά της Μ3 και η ολοκαίνουργια M4, φέρουν οροφή από ανθρακονήματα, ζάντες ελαφρού κράματος, χρυσαφί δαγκάνες στα φρένα, αεροδυναμικούς καθρέπτες, προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές εμπρός και διαχύτη πίσω με τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Το βάρος και των
δύο είναι κάτω από 1.500 κιλά, χάρη στην χρήση ελαφριών υλικών, όπως ανθρακονήματα με ενισχυμένο πλαστικό (CFRP) και αλουμίνιο.

Το εσωτερικό είναι σπορ, πολυτελές και άνετο, με το θάλαμο να φέρει την σφραγίδα του τμήματος M της BMW. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο εξακύλινδρος κινητήρας 3.0 TwinPowerTurbo, απόδοσης 431 ίππων και 550 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, το οποίο διαθέτει «throttle blipping», για καλύτερο «κούμπωμα» των σχέσεων, ενώ προαιρετικά υπάρχει και το αυτόματο Μ DCT 7 σχέσεων, με paddles στο τιμόνι για αγωνιστική αίσθηση.

Τόσο η M3, όσο και η Μ4 επιταχύνονται στα 0-100 σε 4,1 δευτερόλεπτα με το αυτόματο κιβώτιο (4,3΄΄ με το μηχανικό), με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Και τα δύο περιλαμβάνουν σύστημα start/stop, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το λανσάρισμα των πανίσχυρων, απολαυστικών και πανέμορφων βαυαρικών μοντέλων, αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά την άνοιξη του 2014, με τις τιμές στη Γερμανία να υπολογίζονται στις 70.000 ευρώ.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα