Μουσικό αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη με τρεις εκδηλώσεις, στη Σάμο

Από την Τετάρτη 1η έως την Πέμπτη 2 Αυγούστου και την Δευτέρα 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τρείς μουσικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα μουσουργού στον τόπο καταγωγής του, τη Σάμο.Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο της επετείου για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του εθνικού μας συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962). Αν και ο εορτασμός τέθηκε υπό την αιγίδα του ονομαζόμενου τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν προβλέφθηκε καμία δαπάνη για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, οπότε και φέτος η Σάμος δεν μπόρεσε να προχωρήσει
στη διεξαγωγή του πετυχημένου για σειρά ετών καλοκαιρινού θεσμού του ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ» και περιορίζεται αναγκαστικά στο σύντομο αυτό Αφιέρωμα.

Αρχές Αυγούστου, Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ. θα δοθεί Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα Καλομοίρη που θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη πιανίστα και έχουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ Έλενα Μουζάλα και Ρεσιτάλ Τραγουδιού με την εξαίρετη σοπράνο Μήνα Πολυχρόνου. Στο πιάνο τη συνοδεύει ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Την εκδήλωση προλογίζει ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Συλλόγου «Μανώλης Καλομοίρης» Βύρων Φιδετζής. Η πρώτη συναυλία (1/8) θα πραγματοποιηθεί στο Πυθαγόρειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort, αίθουσα Σιβύλλα με την ευγενική παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου «Νικόλαος Δημητρίου». Η δεύτερη συναυλία (2/8) με το ίδιο πρόγραμμα, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Ακολουθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα Καλομοίρη και Ραχμάνινοφ, στο Θέατρο Πυθαγορείου (ώρα 9 μ.μ.). Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Δεμερτζής, βιολί, Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο και Βασίλης Βαρβαρέσος, πιάνο.

Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα