Ήρθε το νέο VW Beetle στην Ελλάδα



Σε έναν εκπληκτικό χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία «Kosmocar» παρουσίασε χθες το νέο VW Beetle. Ο «σκαραβαίος» στην τρίτη του γενιά είναι πιο ολοκληρωμένος από ποτέ, συνδυάζοντας το θρυλικό σχήμα του original αυτοκινήτου της δεκαετίας
του ΄50 με την ποιότητα και τις τεχνολογίες του 21ου αιώνα.

Με περισσότερες από 21,5 εκατομμύρια πωλήσεις στην ιστορία του, το Beetle αποτελεί ένα από τα θρυλικότερα μοντέλα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ανήκει στα 4 πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα στον κόσμο, μαζί με την Coca Cola και τα γυαλιά Ray Ban. Σχεδιαστικά, το νέο Beetle είναι πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο μοντέλο, που μεσουράνησε εμπορικά από τη δεκαετία του 1950. Οι επιλογές στις ζάντες και τα χρώματα του αμαξώματος καλύπτουν κάθε απαίτηση, προσδίδοντας στιλ και προσωπικότητα. Στην καμπίνα, ο συνδυασμός χρωμάτων, το ρετρό design και το ντουλαπάκι με την επιγραφή Beetle στο πάνω μέρος του ταμπλό φέρνουν στο νου εικόνες από το παρελθόν.

Το περιβάλλον του αυτοκινήτου, εκτός από ευχάριστο, είναι και πρακτικό, με τους αυξημένους χώρους να καλύπτουν τις ανάγκες 4 επιβατών. Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, στη βάση υπάρχει ο 1,2 TSI με τους 105 ίππους, ακολουθεί ο 1,4 TSI των 160 ίππων, με τον δίλιτρο των 200 ίππων να βρίσκεται στην κορυφή. Οι δύο πρώτες εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά με 7αρι DSG, με το 2.0 λίτρων να διαθέτει αποκλειστικά το DSG. Ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI των 105 ίππων και 250 Nm ροπής συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή DSG.

Οι εκδόσεις 1,2 λίτρου και 1,6 TDI, διατίθενται στα επίπεδα εξοπλισμού cult και design, με τον βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει πίσω δίχρωμη αεροτομή, ESP, Hill Holder, 6 αερόσακους, κλιματισμό, cruise control, δερμάτινο τιμόνι, μοχλό ταχυτήτων και χειρόφρενο, υπολογιστή ταξιδίου, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες και πολλά ακόμα. Αυτό που κάνει τη διαφορά, όμως, είναι το ηχοσύστημα της Fender, με 10καναλο ενισχυτή ισχύς 400 watt, subwoofer, δύο ηχεία υψηλής απόδοσης και άλλα 6 μικρότερης.

Το νέο Beetle ξεκινά από 17.560 ευρώ στην έκδοση 1.2 TSI Cult , 21.280 στην 1.4 TSI Design, 30.890 ευρώ στην 2.0 TSI Sport DSG και 20.560 στην 1.6 TDI Cult.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα