Φεστιβάλ με ελληνικές γεύσεις στο Helexpo Palace

Ένα χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων και ξεχωριστών χάπενινγκ, από 29 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace δίπλα στο εμπορικό κέντρο Avenue.Σ' αυτό το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων, που διοργανώνει το Αθηνόραμα, η αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της χώρας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα πλάι-πλάι με σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες. Στο φεστιβάλ
θα συμμετάσχουν 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Η επίσκεψη στο φεστιβάλ θα είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας κάποιων από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων παραγωγών, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γεύσεων. Τα ποτά και τα εδέσματα θα είναι διαθέσιμα για δοκιμή, ενώ πολλά από αυτά μπορείτε να τ' αγοράζετε.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του φεστιβάλ είναι οι Παράλληλες Εκδηλώσεις με πλούσια θεματολογία και παρουσιαστές μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σεφ (Δημήτρης Σκαρμούτσος και Χρόνης Δαμαλάς, Λευτέρης Λαζάρου, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Λουκάκος, Διονύσης Αλέρτας, Χριστόφορος Πέσκιας, Ολιβιέ Καμπανιά, Γιάννης Μπαξεβάνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Ηλίας Σκουλάς), συγγραφείς (Ηλίας Μαμαλάκης, Μυρσίνη Λαμπράκη, Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Έφη Γιαλούση), γευσιγνώστες (Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Γιώργος Λούκας, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Θάλεια Τσιχλάκη, Αργύρης Τσακίρης, Σωτήρης Γεωργίου, Μαρία Κατσούλη), bartenders (Άρης Χατζηαντωνίου), καθώς και ο αρχιαρτοποιός της αρτοποιίας Βενέτης Άρης Γιαννακόπουλος.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε στο site www.elladagiortigefseis.gr, όπου μπορείτε επιπλέον να κάνετε και κρατήσεις γι' αυτές που σας ενδιαφέρουν.

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ, στο Εστιατόριο, θα στηθεί ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ. Πέντε σεφ (Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος, Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος) προτείνουν τα προσωπικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα. Ακριβώς δίπλα, ο ιστορικός «Κωνσταντινίδης» θα δημιουργήσει ένα ολόκληρο Ζαχαροπλαστείο με θεαματική διαμόρφωση, προτείνοντας παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γλυκούς νεωτερισμούς, στο χώρο του τα γλυκά θα μπορείς να τα συνοδεύσεις με διαλεχτούς καφέδες και αφεψήματα.

Το κρασί και η μπίρα θα έχουν ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ. Όχι μόνο με τα 30 περίπου περίπτερα παραγωγών τους, αλλά και με το Wine & Beer Bar όπου θα μπορείς να πιεις διαλεχτά ελληνικά κρασιά με το ποτήρι και μερικές από τις καλύτερες μπίρες που παράγουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, τρώγοντας εξαιρετικά αλλαντικά και εκλεκτά τυριά. Πολύ πρωτότυπο θα είναι το Cocktail Bar, όπου ο mixologist της εταιρείας Καρούλιας Άρης Χατζηαντωνίου ετοιμάζει καινοτομίες, δημιουργώντας ερεθιστικά γαλανόλευκα κοκτέιλ αποκλειστικά με ελληνικά αποστάγματα και κρασιά.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Παρασκευή 29/11, 4-9 μ.μ.
Σάββατο 30/11, 10 π.μ.-9 μ.μ.
Κυριακή 1/12, 10 π.μ.-9 μ.μ.

Γενική είσοδος: € 6 (με ποτήρι γευσιγνωσίας)
Εισιτήριο διαρκείας 3 ημερών: € 10 Μέλη «α» club & Artemis Card (για δημότες και κατοίκους Αμαρουσίου): Ένα εισιτήριο για δύο άτομα
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Helexpo Palace: Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι
Πάρκινγκ: Δωρεάν πάρκινγκ στο Avenue
Keywords
Τυχαία Θέματα