Αυτό είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο;

Η Mercedes θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρείες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Διαθέτει από τα πιο ποιοτικά και ασφαλή οχήματα, με την S-Class να αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας της. Η νέα γενιά του μοντέλου ωστόσο, ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί και το καλύτερο όλων!

Η νέα S-Class αποτελεί σημείο αναφοράς στην αυτοκίνηση, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν.
Θέτει για μια ακόμα φορά τα υψηλότερα στάνταρ σχεδόν όλους τους τομείς, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες τα μέγιστα επίπεδα άνεσης, πολυτέλειας και ασφάλειας.

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που περιλαμβάνει παντού λαμπτήρες τεχνολογίας LED και φέρει το σύστημα που «σκανάρει» το οδόστρωμα σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια προσαρμόζει την ανάρτηση. Το εσωτερικό είναι πέραν κάθε κριτικής, έχοντας αριστοκρατικό προφίλ και πλούσιο εξοπλισμό.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, τη διαφορά κάνει η έκδοση S300 BlueTec Hybrid, η οποία συνδυάζει ένα diesel κινητήρα 2,1 λίτρων με 204 ίππους και ένα ηλεκτροκινητήρα 20 kW. Έχει μέση κατανάλωση μόλις 4,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 115 γρ./χλμ. Η δεύτερη υβριδική έκδοση S350 BlueTec με τον κινητήρα πετρελαίου 3.0 λίτρων, αποδίδει 258 ίππους και η τρίτη S400 Hybrid έχει απόδοση 306 ίππων, με την κορυφαία S500 να φέρει ένα V8 4,7 λίτρων με 455 ίππους.

Η S-Class αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά τους επόμενους μήνες, με την τιμή της στην Ελλάδα να ξεκινά από 93.350 ευρώ και να φθάνει έως τα 124.450.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα