Weekend Agenda 9 - 11 Δεκεμβρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!1) ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ
Άνεμος του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Θέατρο Rex
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 8 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Rex - Σκηνή « Μαρίκα Κοτοπούλη»,
ένα μουσικό θέαμα σε σύλληψη και δημιουργία Κωνσταντίνου Ρήγου. Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας – μια ομάδα ανθρώπων, που συναντιούνται τυχαία, με αφορμή την εναλλαγή των τεσσάρων εποχών του χρόνου εκφράζουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους μέσα από το λόγο, τη μουσική και το χορό. Μιλούν για τον έρωτα, τη τέχνη, τη δημιουργία, τη σχέση τους με τον υλικό κόσμο, το θάνατο.

Τιμές; 20€, 15€, 10€ (φοιτητικό), Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Πότε; Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 Κυριακή στις 19:00
Που; Θέατρο Rex - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούή", Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

2) ΜΟΥΣΙΚΗ

Johann Strauss Ensemble: Βιεννέζικα βαλς στο Χριστουγεννιάτικο Μέγαρο Μουσικής
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη. Η ανθοστόλιστη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα γεμίσει από τις μελωδίες και τους ρυθμούς της αγαπημένης βιεννέζικης μουσικής το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Τιμές; 22€ - 28€ - 34€ - 40€ (Διακεκριμένη Ζώνη), Ειδική τιμή 16€ (Φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)
Πότε; Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 20.30 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 19.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

3) ΘΕΑΤΡΟ

Πυγμαλίων, Ωραία μου Κυρία σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στο Θέατρο Πάνθεον
Οι "Θεατρικές σκηνές" παρουσιάζουν από τις 9 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Πάνθεον το έργο του Μπέρναρ Σω «Πυγμαλίων Ωραία μου Κυρία", σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Πρόκειται για μια αριστουργηματική κομεντί - ένα ρομάντζο με χιούμορ και συναίσθημα που εστιάζει στην προσπάθεια ενός διανοούμενου καθηγητή Γλωσσολογίας στο Λονδίνο του 1912 να μεταμορφώσει μια άξεστη ανθοπώλισσα από το Κόβεντ Γκάρντεν σε μια κυρία της υψηλής κοινωνίας.

Τιμές; Πλατεία: 25€, 30€ & 40€, Θεωρείο Α΄: 15€, 25€ & 30€, Θεωρείο Β΄: 15€ & 25€ Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, άνω των 65) και Ανέργων: 15€ σε συγκεκριμένες ζώνες
Πότε; Τετάρτη, Πέμπτη στις 20.00μ, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00
Που; Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166, Γκάζι

4) ΕΚΘΕΣΗ

Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, συμπληρώνοντας το 2016 τα 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του, διοργανώνει την έκθεση με τίτλο «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» που θα διαρκέσει από τις 8 Δεκεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου 2017. H έκθεση επιχειρεί να «αναγνώσει» με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 π.Χ.), τις ασχολίες των κατοίκων, το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, τις πίστεις και τις δοξασίες τους, μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού.

Τιμές; Γενική είσοδος: 7€, Μειωμένη είσοδος: άτομα άνω των 65 ετών 3,5€, φοιτητές, άτομα 19-26 ετών 3,5€, ομάδες 15 ατόμων και άνω 5€ (ανά άτομο)
Πότε; Δευ - Τετ Παρ & Σαβ: 10.00 - 17.00, Πεμ: 10.00 - 20.00 Κυρ: 11.00 - 17.00
Που; Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα

5) ΤΑΙΝΙΑ

Η Άφιξη
Αφού πέρασε με θετικό βαθμό και την ενασχόληση του με την περιπέτεια και τα μεξικάνικα καρτέλ («Sicario») o στυλίστας Denis Villeneuve καταπιάνεται με το ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό είδος της sci-fi αλληγορίας. 12 μυστηριώδη διαστημόπλοια προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων αναλαμβάνει να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους είναι η γλωσσολόγος Λουίζ Μπανκς που μοιάζει να έχει το χάρισμα της επικοινωνίας με τους εξωγήινους. Όμως ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο, αφού κάποιοι ηγέτες δεν έχουν πειστεί για τις φιλικές προθέσεις των εξωγήινων.
Keywords
Τυχαία Θέματα