Weekend Agenda 18 - 19 Ιουλίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1. Ένα μουσικό ταξίδι στον "Chrono"

Η Δήμητρα Γαλάνη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Δήμητρα Γαλάνη και ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών, παρουσιάζουν στις 17 και 18 Ιουλίου, τραγούδια που έχουν γράψει
οι μεγάλοι μας συνθέτες και ποιητές, στην Μικρή Επίδαυρο. Μία από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Πάντα δημιουργική και ανήσυχη, προκαλεί το καινούργιο. Αυτή τη φορά γίνεται, με τη σπουδαία φωνή της, το πέμπτο όργανο σ' ένα κουαρτέτο ταλαντούχων μουσικών, που καθένας τους κομίζει τις δικές του καταβολές στη δια-χρονική υπόθεση που ονομάζεται ελληνικό τραγούδι.

Τιμές: Ζώνη Α: 25€, Ζώνη Β: 15€, Φοιτητικό, 65+: 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε; 17 και 18 Ιουλίου
Που; Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδάυρου

2. Αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο
Αίας του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου παρουσιάζει στις 17 και 18 Ιουλίου, την αρχαία τραγωδία "Αίας" του Σοφοκλή, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδάυρου, σε πανελλήνια πρώτη. Μια από τις φορτισμένες πολιτικά τραγωδίες της ελληνικής γραμματείας, και η αρχαιότερη από τις σωζόμενες του Σοφοκλή, διατηρεί ζωντανό τον ομηρικό απόηχο πάνω σε έναν προβληματισμό: Πώς το πολεμικό-ηρωικό ιδεώδες δεν κάμπτεται από τον πολιτικό συμβιβασμό.

Τιμές: VIP: 40€, 32€ (ομαδικό), Ζώνη Α: 30€, 24€ (ομαδικό), Ζώνη Β: 20€, 16€ (ομαδικό), Άνω Διάζωμα: 15€, 12€ (ομαδικό), Φοιτητικό: 15€, 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε; 17 και 18 Ιουλίου
Που; Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

3. Ξένοι Καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Αθηνών
Passim από το θέατρο του Φρανσουά Τανγκύ στην Πειραιώς 260

Το θέατρο του Φρανσουά Τανγκύ "Théâtre Du Radeau" παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση "Passim" στις 16, 17 και 18 Ιουλίου, στο Θέατρο Πειραιώς 260. Ένας ποιητής της γαλλικής σκηνής εμφανίζεται για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό. Το θέατρο του Φρανσουά Τανγκύ κατοικείται από εικόνες που αναδύονται μέσα από μια δραματουργία ονειρική. Ευριπίδης, Σαίξπηρ, Μάρλοου, Αριόστο, Τάσσο, Μολιέρος, Καλντερόν, Κλάιστ, Γκρόσμαν, Παβέζε, Τσέλαν: θραύσματα από θεατρικά έργα και ποιήματα συνυπάρχουν σε ένα ετερόκλητο θεατρικό εργαστήρι με αναπάντεχα μαστορέματα.

Τιμές: 20€ 15€ (μειωμένο) 10€ (φοιτητικό, άνω 65) 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Πότε; 16, 17 και 18 Ιουλίου
Πού; Πειραιώς 260, Κτίριο Η

4. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της νεοελληνικής σάτιρας
Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος

Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαϊδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου με τους Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανο Μουαγκιέ, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος αυτή την Κυριακή 19 Ιουλίου. Κλείνοντας 10 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα, η κορυφαία νεοελληνική σάτιρα παίρνει σάρκα και οστά, από τις 12 Ιουνίου στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ο Δημήτρης Λάλος στη πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα και οι ηθοποιοί Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανος Μουαγκιέ, έχοντας κρατήσει αυτούσιο το κείμενο του συγγραφέα, καταθέτουν την προσωπική τους ματιά πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του νέου ελληνικού θεάτρου.

Τιμές; Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Πότε; 16, 17, 18 και 19 Ιουλίου
Πού; Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8, Βοτανικός

5. Ταινία εποχής
Ένα Μικρό Χάος

Η φαντασία στην υπηρεσία της εξουσίας, για τη δημιουργία των κήπων του εντυπωσιακού ανακτόρου του βασιλιά της Γαλλίας. "Ένα Μικρό Χάος" είναι πάντα απαραίτητο, για να δώσει φτερά στην δημιουργική φαντασία μιας αρχιτεκτόνισσας στην βρετανική ταινία εποχής, που αναφέρεται στον "Βασιλιά Ήλιο" της Γαλλίας. Η γοητεία της γαλλικής βασιλικής πολυτέλειας αντέχει ακόμα και σήμερα και αποτυπώνεται σε μια ταινία με αρκετά ενδιαφέρουσες εικόνες και αξιόλογες ερμηνείες, χάρη στο ιδιαίτερα ποιοτικό καστ. Πρόκειται για μια σοβαρή και προσεγμένη ταινία εποχής, με κάποιες συγκινητικές μελοδραματικές εκλάμψεις, που με την ειλικρίνειά τους κάνουν πιο ανθρώπινους τους χαρακτήρες που κατοικούν εντός των Βερσαλιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα