Weekend Agenda 16 - 18 Οκτωβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1. Ένα κοινωνικό έργο που αναπαριστά την ιστορία και την παθογένεια της σημερινής Ελλάδας

Καγκουρώ του Βασίλη Κατσικονούρη στο Εθνικό Θέατρο
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά, από τις 15 Οκτωβρίου το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη "Καγκουρώ", υπό τη σκηνοθετική ματιά του νέου σκηνοθέτη Δημήτρη Μυλωνά, στη Σκηνή
Νίκος Κούρκουλος. Κεντρικό πρόσωπο του έργου είναι ο Ορφέας, ένας νέος, θύμα της σύγχρονης ελληνικής κρίσης κρίσης ο οποίος προσπαθεί να βρει το βηματισμό του σε μια κοινωνία σε αδιέξοδο. Η ανάγκη για ένα καλύτερο μέλλον τον οδηγεί στην απόφαση να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, τελικά όμως αναπάντεχες εξελίξεις δεν θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ποτέ αυτό το ταξίδι.

Τιμές: 15€, 10€ (φοιτητικό), Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Πότε; Τετ-Πεμ-Παρ: 21.00, Σαβ: 18.00, 21.00, Κυρ: 19.30
Που; Εθνικό Θέατρο -Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

2. Συναυλία με σπουδαία ορχήστρα και μεγάλους μαέστρους στο Μέγαρο Μουσικής

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ επιστρέφει και φέτος στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, όπου εμφανίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά υπό τη διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα, με δύο διαφορετικά προγράμματα. Σολίστ της πρώτης βραδιάς, ο Λεωνίδας Καβάκος που θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για βιολί σε ρε μείζονα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Στη δεύτερη συναυλία, ο διεθνούς φήμης έλληνας βαρύτονος Άρης Αργύρης θα ερμηνεύσει τα Τραγούδια για τα νεκρά παιδιά του Γκούσταβ Μάλερ.

Τιμές: 21€ (Ζώνη Γ), 38€ (Ζώνη Β), 55€ (Ζώνη Α), 75€ (Διακεκριμένη Ζώνη), Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10€, Πολύτεκνοι, 65+: 14€
Πότε; Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 20.30
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

3. Πρεμιέρα για το πολυβραβευμένο μιούζικαλ του Λι Χολ στο Παλλάς

Billy Elliot The Musical στο Θέατρο Παλλάς
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν την υπερπαραγωγή «Billy Elliot The Musical» του Lee Hall, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και με την πρωτότυπη μουσική του Elton John από τις 16 Οκτωβρίου στο Παλλάς. Η ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού που μέσα σε μια κοινωνία κατάρρευσης από την οικονομική κρίση, ζητάει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Ένα μιούζικαλ τρυφερό που παρά τη σκληρή πραγματικότητα κάνει τους ανθρωπους να ξεδιπλώσουν τα αληθινά τους αισθήματα και να δώσουν μαθήματα ανθρωπιάς, σεβασμού στη διαφορετικότητα και ελευθερία έκφρασης.

Τιμές; από 12€
Πότε; Τετ-Πεμ-Παρ: 19.00, Σαβ: 17.00, 21.00, Κυρ: 18.00
Πού; Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 (City Link), Κέντρο

4. Το ανατρεπτικό και προκλητικό έργο του Anthony Burgess στο Θέατρο Κιβωτός

Κουρδιστό Πορτοκάλι του Anthony Burgess στο Θέατρο Κιβωτός
Το Θέατρο Κιβωτός παρουσιάζει από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, το ανατρεπτικό και προκλητικό έργο του Anthony Burgess "Κουρδιστό Πορτοκάλι", σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αφηγείται την ιστορία του νεαρού Άλεξ, αρχηγού μιας συμμορίας συνομηλίκων του, που διασκεδάζουν σκορπίζοντας βία: κλοπές, βιασμοί και βανδαλισμοί είναι η καθημερινότητά τους. Οι μεγάλες αγάπες του Άλεξ είναι τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν.

Τιμές; Πλατεία:15€, Φοιτητικό:12€, Ανέργων: 10€ (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)
Πότε; Τετ-Κυρ: 20.00, Πεμ-Παρ: 21.15, Σαβ: 18.00, 21.15
Πού; Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι

5. Ένα "απόσταγμα" σπάνιας κινηματογραφικής ευαισθησίας

Νιότη
O Φρεντ (Michael Caine) και ο Μικ (Harvey Keitel), είναι δύο ηλικιωμένοι φίλοι που βρίσκονται για διακοπές σε πολυτελές ξενοδοχείο στους πρόποδες των Άλπεων. Ο Φρεντ, διάσημος συνθέτης και μαέστρος που έχει συνταξιοδοτηθεί, αρνείται πεισματικά να επιστρέψει στην σκηνή, παρά τις πιέσεις της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία τον παρακαλεί να διευθύνει μια τελευταία φορά το διασημότερο έργο του. Αντίθετα ο Μικ είναι ενεργός σκηνοθέτης που οραματίζεται τη νέα του ταινία, πεπεισμένος ότι θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της καριέρας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα