Υποστήριξη χωρίς δεσμεύσεις για το χρέος πήρε ο Τσίπρας από Ολάντ-Μέρκελ

ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Ο Αλέξης Τσίπρας με δεδομένο ότι η σύνοδος κορυφής ασχολήθηκε κυρίως με το προσφυγικό, επιχείρησε για το θέμα του χρέους, να εξασφαλίσει στήριξη και παρεμβάσεις υπέρ της Ελλάδας κατά τις συναντήσεις που είχε με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου. Το στίγμα πάντως για το πως κινείται η Αθήνα στο πλαίσιο

της διαπραγμάτευσης το έδωσε επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στη Γαλλική τηλεόραση: «Είναι η στιγμή που έχουμε τελειώσει με την πρώτη αξιολόγηση και πρέπει να λάβουμε μέτρα σημαντικά για το χρέος που θα δώσουν το σήμα στις αγορές και στους επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει βγει από την κρίση. Και νομίζω ότι το δικαιούμαστε. Η Ευρώπη διανύει μια περίοδο αβεβαιότητας, η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω δύο παράλληλων κρίσεων, την κρίση χρέους και τη μεταναστευτική. Και είμαστε το τελευταίο οχυρό σταθερότητας και ασφάλειας σε μια διευρυμένη ασταθή περιοχή» .

Χωρίς δεσμεύσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά με υποστηρικτική διάθεση από τη γαλλική πλευρά ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Κατηγορία: Πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα