Το κάστρο των 4 εκατ. δολαρίων στην Ιταλία που έχει βάλει στο μάτι ο Τζόνι Ντεπ-Βγαλμένο από παραμύθι [εικόνες]

Ο Τζόνι Ντεπ σκέφτεται να αγοράσει ένα ιστορικό κάστρο 4 εκατ. δολαρίων στο Montalto Dora της Ιταλίας, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Ο 60χρονος ηθοποιός ζει και εργάζεται γυρίζοντας ταινίες κυρίως στην Ευρώπη μετά τη δίκη του το 2022 για συκοφαντική δυσφήμιση με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ.

Ενώ σκηνοθετούσε μια βιογραφική ταινία για τον καλλιτέχνη Amedeo Modigliani, ο Ντεπ έκανε τουρ στο αρχαίο φρούριο που σκαρφαλώνει στους λόφους του όρους Crovero στο Τορίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere delle Sera.

Πηγές είπαν

στην NY Post ότι ο ηθοποιός Riccardo Scamarcio, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία μαζί με τον Αλ Πατσίνο, ήταν συχνός επισκέπτης του κάστρου και πήρε τον Τζόνι μαζί του, με σκοπό να το δει για να το αγοράσει.

Το κάστρο στην Ιταλία που θέλει να αγοράσει ο Τζόνι Ντεπ

Το κάστρο πωλείται αφού έχει υποβληθεί σε προσεκτική και μακροχρόνια αποκατάσταση, με μεσαιωνικές και γοτθικές επιρροές.

Η μεγάλη ιδιοκτησία είναι πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 11 υπνοδωμάτια, 13 μπάνια, μια πλακόστρωτη αυλή και ένα παρεκκλήσι του 15ου αιώνα, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Messagero.

Ακόμη, υπάρχει ένα μικρότερο κάστρο και αγροικία στη γη, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Ο Renzo Galletto, δήμαρχος του Montaldo Dora, δήλωσε στην NY Post ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι ο Τζόνι Ντεπ πρέπει να γίνει ο άρχοντας του συγκεκριμένου κάστρου.

«Μια διασημότητα που θα αγόραζε ένα ιστορικό μνημείο όπως το κάστρο Montalto Dora θα έφερνε μεγάλη προσοχή στην περιοχή, αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν θα ήταν η σωστή "οικονομική συνέργεια" για την κοινότητα», είπε, προσθέτοντας ότι η κατοικία βρίσκεται υπό την προστασία της Ιταλικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το χωριό Montalto Dora φιλοξενεί περίπου 3.300 ανθρώπους.

«Το κάστρο είναι μια τοποθεσία κοινοτικού ενδιαφέροντος, πράγμα που σημαίνει ότι συνοδεύεται από ορισμένους κανόνες που πρέπει να τηρούνται», πρόσθεσε ο Galletto.

«Η κατασκευή [οτιδήποτε καινούργιο μέσα ή έξω] θα απαιτούσε πολλές εγκρίσεις και άδειες».

Το αρχοντικό Montalto έχει θέα στο Πάρκο των Πέντε Λιμνών στην Ιβρέα σε μια περιοχή με μεγάλο γεωλογικό και φυσικό ενδιαφέρον.

Υπάρχουν άφθονα τυπικά είδη της χλωρίδας Piemonte και δέντρα όπως βελανιδιές, στάχτες, καστανιές και αγριοκερασιές, σύμφωνα με τοπικούς τουριστικούς αξιωματούχους.

Τι λέει ο δήμαρχος για την πιθανή αγορά από τον Τζόνι Ντεπ

Ο δήμαρχος, ο οποίος αργότερα διευκρίνισε ότι δεν είχε γνωρίσει τον ηθοποιό του Χόλιγουντ, είπε ότι ο Ντεπ δεν θα τύχει άμεσης έκπτωσης, εάν έκανε μια προσφορά για το κάστρο.

«Το ακίνητο είναι ιδιωτικό και εμείς [η πόλη] θα είμαστε απολύτως ουδέτεροι σε οποιαδήποτε πώληση ακινήτων», είπε ο Galletto στην Post. «Αλλά θα είμαστε πολύ αυστηροί όσον αφορά τους πολεοδομικούς κανόνες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε το κάστρο».

Πηγή κοντά στον ηθοποιό είπε ότι «φυσικά» θα σεβόταν τους κανόνες, εάν καταλήξει να αγοράσει το κάστρο.

Το «κάστρο» του Τζόνι Ντεπ στο Χόλιγουντ

Ο Ντεπ έχει ήδη ένα κάστρο στο Δυτικό Χόλιγουντ. Το ακίνητο είναι αντίγραφο ενός βαυαρικού κάστρου που μοιάζει περισσότερο με σκηνικό ταινίας τρόμου, γεμάτο με πυργίσκους, πύργους και πολεμίστρες.

Ο Ντεπ αγόρασε το κάστρο το 1995 έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων από τον δικηγόρο Μάρβιν Μίτσελσον.

Από την κατοικία στη Sweetzer Avenue, ακριβώς έξω από το φημισμένο Sunset Strip, είναι σχεδόν αόρατο για το κοινό να το δει καθώς είναι κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο, πίσω από καταπράσινο φύλλωμα και δέντρα φυτεμένα για προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το μόνο που φαίνεται από το επίπεδο του δρόμου είναι η μπροστινή πύλη.

Πρόσφατα, ο Ντεπ ζει στο κτήμα στο Σόμερσετ της Αγγλίας, το οποίο αγόρασε το 2014.

Φωτογραφίες: Turismo Torino / Associated Press

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία, Τζόνι Ντεπ-Βγαλμένο, [εικόνες],italia, tzoni ntep-vgalmeno, [eikones]