Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο -Στα 83 δολάρια το βαρέλι

Το πετρέλαιο υποχωρεί, καθώς υπάρχουν έντονες ενδείξεις για μια πιο αδύναμη αγορά παρά την άνοδο των γεωπολιτικών εντάσεων πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις αρχές Ιουνίου για την προσφορά.

Το μπρεντ διαπραγματεύεται την Τρίτη στα 83,24 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,56%, αφού έκλεισε 0,3% χαμηλότερα τη Δευτέρα, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται

στα 79,32 δολάρια κινούμενο πτωτικά κατά 0,60%, παρά τις περισσότερες επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικά διυλιστήρια και ένα ακόμη χτύπημα των Χούθι εναντίον ενός δεξαμενόπλοιου στην Ερυθρά Θάλασσα το Σαββατοκύριακο.

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου από τα μέσα Απριλίου

Το πετρέλαιο βρίσκεται περίπου 8% υψηλότερα φέτος λόγω των περικοπών του ΟΠΕΚ+, αλλά το μπρεντ έχει υποχωρήσει από τα μέσα Απριλίου, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Οι έμποροι προσβλέπουν στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις αρχές Ιουνίου, η οποία θα καθορίσει την πολιτική προσφοράς της ομάδας για το δεύτερο εξάμηνο, με τους παρατηρητές της αγοράς να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ανανέωση των περιορισμών.

Εν τω μεταξύ, οι διαχειριστές κεφαλαίων συνέχισαν να μειώνουν τα στοιχήματα για κέρδη. Τα προθεσμιακά συμβόλαια διαπραγματεύονται σε στενό εύρος τιμών, με την μεταβλητότητα να βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2019.

Η αξία των swaps που συνδέονται με τα φορτία της Βόρειας Θάλασσας ήταν αρνητική για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο τη Δευτέρα, ενισχύοντας τα πτωτικά σημάδια στην αγορά πετρελαίου. Ορισμένα διυλιστήρια έχουν επίσης μειώσει τα ποσοστά επεξεργασίας, επικαλούμενα χαμηλή ζήτηση για καύσιμα.

«Οι υποβαθμισμένες προοπτικές ζήτησης ρίχνουν σκιά στις αγορές πετρελαίου», δήλωσε η Priyanka Sachdeva, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στη χρηματιστηριακή εταιρεία Phillip Nova Pte στη Σιγκαπούρη. «Η όποια στήριξη βλέπουμε στις τιμές του πετρελαίου είναι καθαρά συνάρτηση μιας αναμενόμενης διαταραχής στις προμήθειες και γίνεται όλο και πιο δύσκολο μέρα με τη μέρα να δικαιολογηθεί αυτό το premium», δήλωσε η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πτωτικά, -Στα 83,ptotika, -sta 83