Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί αλουμινίου ενισχύουν την κυκλικότητα των κουτιών αναψυκτικών, μπύρας και άλλων ποτών

Τέσσερις κορυφαίες βιομηχανίες έλασης αλουμινίου και μέλη της Ευρωπαϊκής Ομάδας Συσκευασίας Αλουμινίου (European Aluminium Packaging Group-EAPG), Constellium, Elval, Novelis και Speira, υπέγραψαν συμφωνία για τη συμμετοχή τους σε ένα σημαντικό έργο τυποποίησης.

Στόχος είναι η μεγιστοποίηση του ανακυκλωμένου περιεχομένου στα κουτιά αλουμινίου για τη συσκευασία αναψυκτικών, μπύρας και άλλων ποτών και ως εκ τούτου, η σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κυρίως με την αύξηση ανακυκλωσιμότητας

στο καπάκι του κουτιού.

Σήμερα, το σώμα και το καπάκι του κουτιού κατασκευάζονται από δύο διαφορετικά κράματα αλουμινίου. Ενώ το ελασμένο αλουμίνιο για το σώμα του κουτιού περιέχει ήδη υψηλό ποσοστό ανακυκλωμένου αλουμινίου και υποστηρίζει εξαιρετικά υψηλή ανακυκλωσιμότητα, υπάρχουν επιπλέον προοπτικές βιωσιμότητας που σχετίζονται με το καπάκι. Το έργο θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση εναλλακτικού, φιλικού προς την ανακύκλωση κράματος/κραμάτων για το καπάκι του κουτιού. Η χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου μειώνει δραστικά τις άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και εξοικονομεί 95% της ενέργειας σε σύγκριση με την πρωτογενή παραγωγή αλουμινίου από βωξίτη. Ένα εναλλακτικό κράμα υψηλής περιεκτικότητας σε ανακυκλωμένο αλουμίνιο για το καπάκιτου κουτιού θα επιτρέψει στους παραγωγούς κουτιών να προσφέρουν κουτιά για αναψυκτικά, μπύρες και άλλα ποτά, με σημαντικά μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Απώτερος στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα κουτί από αλουμίνιο το οποίο θα μπορεί να παραχθεί από ανακυκλωμένα χρησιμοποιημένα κουτιά σε ποσοστό έως και 100% και να διατεθεί στην αγορά.

Η EAPG θα παρέχει την πλατφόρμα για την εκτέλεση του έργου, αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία της στην ανάπτυξη τέτοιων συνεργατικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για ένα πολυετές έργο που αποσκοπεί στην πλήρη συμμετοχή των εταίρων της αλυσίδας αξίας που εμπλέκονται άμεσα στη διαδικασία παραγωγής, στο γέμισμα και στο κλείσιμο των κουτιών.

«Η συνεργασία και η συγκέντρωση τεχνογνωσίας σε αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα είναι κάτι στο οποίο όλες οι εταιρείες-μέλη της Ευρωπαικής Ομάδας Συσκευασίας Αλουμινίου έχουν δεσμευτεί πλήρως και θα συμβάλει στην απεξάρτηση της βιομηχανίας μας από τον άνθρακα", δήλωσε ο Maarten Labberton, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Συσκευασίας Αλουμινίου. Το έργο αποτελεί βασικό μοχλό προς την κατεύθυνση της πλήρους κυκλικότητας και θα καταστήσει τα κουτιά αλουμινίου ένα ακόμη πιο βιώσιμο είδος συσκευασίας. Επιπλέον, με τη σταθερή ανάπτυξη των Ανταποδοτικών Συστημάτων Ανακύκλωσης (Deposit Return Systems-DRS) σε όλη την Ευρώπη, θα είμαστε σε θέση να ανακυκλώνουμε περισσότερα κουτιά μέσω λύσεων επαναχύτευσης από κουτάκι σε κουτάκι (can-to-can), σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον κοινό οδικό χάρτη (roadmap) με τους παραγωγούς κουτιών, προς την επίτευξη του στόχου 100% ανακύκλωσης κουτιών έως το 2030 -100% beverage can recycling by 2030».

Constellium

Η Constellium (NYSE: CSTM) είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στα προηγμένα προϊόντα και λύσεις αλουμινίου καθώς και στην ανακύκλωση αλουμινίου, εξυπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων της συσκευασίας, της αεροδιαστημικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με δέσμευση στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ικανοποίηση των πελατών, η Constellium αξιοποιεί την τεχνογνωσία της στην έρευνα και ανάπτυξη, στην παραγωγή και στην τεχνολογία για να παρέχει προϊόντα και λύσεις αλουμινίου που συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία και σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Με έδρα το Παρίσι στη Γαλλία, η Constellium λειτουργεί ένα δίκτυο 28 υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία και το 2023 πραγματοποίησε έσοδα ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.constellium.com

Elval

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. (ELHA:ATH), της κορυφαίας βιομηχανίας αλουμινίου και χαλκού παγκοσμίως με ισχυρή παραγωγική βάση 15 εργοστασιακών μονάδων, τεχνολογία αιχμής και σταθερή παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες. Η Elval διαθέτει 50 χρόνια τεχνογνωσίας στην έλαση και στην ανακύκλωση αλουμινίου, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας καινοτόμες λύσεις, ενώ παράλληλα δημιουργεί αξιόπιστες συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Το εκτεταμένο και εξατομικευμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων εξυπηρετεί τις αγορές συσκευασίας, μεταφορών, αυτοκινητοβιομηχανίας, θέρμανσης-ψύξης-κλιματισμού, δόμησης και κατασκευών, ενέργειας και βιομηχανικών αγορών. Μέσω συνεχών επενδύσεων σε έρευνα, ανάπτυξη, καινοτομία και διαθέτοντας εσωτερικό Κέντρο Τεχνολογίας, επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία, στην υπεύθυνη παραγωγή και στην προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και τη συμβολή του αλουμινίου στην κυκλική οικονομία. Για περισσότερες πληροφορίες για την Elval, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elval.com.

Novelis

Η Novelis Inc. καθοδηγείται από το σκοπό της που είναι να διαμορφώσουμε μαζί έναν βιώσιμο κόσμο. Είμαστε παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και λύσεων αλουμινίου και ο μεγαλύτερος ανακυκλωτής αλουμινίου στον κόσμο. Φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε ο κορυφαίος πάροχος βιώσιμων λύσεων αλουμινίου με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και να επιτύχουμε μια πλήρως κυκλική οικονομία, συνεργαζόμενοι με τους προμηθευτές μας, καθώς και με τους πελάτες μας στην αεροδιαστημική βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις βιομηχανίες κονσερβοποιημένων ποτών και τις βιομηχανίες ειδικών προϊόντων σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Η Novelis είναι θυγατρική της Hindalco Industries Limited, ηγέτη στον κλάδο του αλουμινίου και του χαλκού και η ναυαρχίδα των μετάλλων του ομίλου Aditya Birla, ενός πολυεθνικού ομίλου με έδρα τη Βομβάη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.novelis.com.

Speira

Η Speira είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία έλασης και ανακύκλωσης αλουμινίου, η οποία διαθέτει συνολικά έντεκα εργοστάσια ανακύκλωσης και παραγωγής στη Γερμανία και τη Νορβηγία, καθώς και δική της έρευνα και ανάπτυξη. Η Speira ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΙΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΤΩΝ. page 3 ανακυκλώνει έως και 650.000 τόνους αλουμινίου ετησίως και παράγει περίπου ένα εκατομμύριο τόνους προηγμένων προϊόντων έλασης. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν την κοινοπραξία Alunorf, το μεγαλύτερο εργοστάσιο έλασης αλουμινίου στον κόσμο, και το Grevenbroich, το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας βωξίτη στον κόσμο. Με περίπου 5.400 εργαζόμενους, η Speira είναι υπερήφανη που προμηθεύει μερικές από τις πιο γνωστές βιομηχανικές εταιρείες στους παγκόσμιους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της συσκευασίας, της εκτύπωσης, των μηχανολογικών εφαρμογών, των κτιρίων και των κατασκευών. Οι δραστηριότητες της Speira βασίζονται σε πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στην έλαση και ανακύκλωση αλουμινίου και στην τεχνογνωσία για τα προϊόντα αλουμινίου.Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.speira.com.

European Aluminium

Η Ευρωπαική Ένωση Αλουμινίου European Aluminium, που ιδρύθηκε το 1981 και εδρεύει στις Βρυξέλλες, είναι η φωνή της βιομηχανίας αλουμινίου στην Ευρώπη. Συνεργάζεται ενεργά με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και την ευρύτερη κοινότητα των ενδιαφερομένων μερών για την προώθηση των εξαιρετικών ιδιοτήτων του αλουμινίου, την εξασφάλιση της ανάπτυξης και τη βελτιστοποίηση της συμβολής που μπορεί να έχει το μέταλλό μας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων βιωσιμότητας της Ευρώπης. Τα 100 και πλέον μέλη της περιλαμβάνουν παραγωγούς πρωτογενούς αλουμινίου, βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου, έλασης και χύτευσης, παραγωγούς ανακυκλωμένου αλουμινίου και εθνικές ενώσεις αλουμινίου, που εκπροσωπούν περισσότερες από 600 εργοστασιακές μονάδες σε 30 ευρωπαϊκές χώρες. Τα προϊόντα αλουμινίου χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα αγορών, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, οι μεταφορές, οι μηχανολογικές εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, τα κτίρια, οι κατασκευές και η συσκευασία.Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.european-aluminium.eu.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαίοι,evropaioi