Νεοκλασικό του 1853 στη Σύρο, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, έγινε πολυτελές ξενοδοχείο -Εντυπωσιακό εσωτερικό

Η σύγχρονη πολυτέλεια συνυπάρχει μοναδικά με στοιχεία του παρελθόντος στο νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, «Argini Hotel», στη Σύρο, ενώ το μενού έχει την υπογραφή του ομίλου Τραστέλη.

Ένα μοναδικό κτίριο οικοδομημένο το μακρινό 1853 με στόχο να στεγάσει την οικογένεια του Γρηγόρη Πάικου, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, εξυμνώντας το μεγαλείο της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ανακαινίστηκε με σύγχρονη δεξιοτεχνία και απόλυτο σεβασμό στην διατηρητέα του ταυτότητα ως αρχιτεκτονικό μνημείο από την οικογένεια Πολυκρέτη και πλέον θα λειτουργεί ως

πεντάστερο ξενοδοχείο στα Βαπόρια της Ερμούπολης, στη Σύρο, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον εμβληματικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Έναςαπαράμιλλος συνδυασμός σύγχρονηςπολυτέλειας με στοιχεία του παρελθόντος,όπως η επιβλητική σκάλα φτιαγμένη απόξύλο και μάρμαρο, τα τζάκια και φυσικάη άρρηκτη σχέση του κτιρίου με τον κόσμοτης τέχνης το καθιστούν έναν προορισμόαπό μόνο του.

Η επιβλητική διακόσμηση του 5άστερου ξενοδοχείου, ένας ύμνος στο χτες και το σήμερα

Η μεγαλοπρέπεια και η καλλιτεχνική γοητεία του κτιρίου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με τις οροφογραφίες και τις τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν συλλογικά από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνταν στο νησί κατά τον 19ο αιώνα, πλήρως συντηρημένες από την Κλεοπάτρα Τσουράκη. Αναγεννησιακά στοιχεία, μυθικά πλάσματα αλλά και αναπαραστάσεις προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης και της Φιλικής Εταιρείας συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής, μια συνομιλία του χθες και του σήμερα.

Οι ιστορικές μνήμες εναρμονίζονται πλήρως με σύγχρονες αναφορές design από διεθνείς οίκους όπως Gessi, Flos, Artemide, Panzeri, TOOY, ΑSTRO, Poltrona Frau, Buster + Punch συντελώντας σε ένα σύνθετο δημιούργημα αρχοντικής φιλοξενίας. Αισθητική και λειτουργικότητα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια bespoke προσέγγιση interior design που τοποθετεί το μάρμαρο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάρμαρα όπως Covelano Macchia Vecchia, Azul Cielo, λευκά μάρμαρα Διονύσου και Grigio Carnico μεταξύ πολλών άλλων, συμπληρώνουν αρμονικά, ως φυσική συνέχεια, την διακόσμηση των δωματίων.

Η εσωτερική πισίνα με τα θερμά νερά, το jacuzzi και το hammam αποπνέουν πολυτέλεια και διάθεση για μια ολιστική εμπειρία διαμονής. H ασύγκριτη ομορφιά του Argini Hotel κορυφώνεται στο rooftop που προσφέρει ακαταμάχητη θέα τόσο προς τα αρχοντικά Βαπόρια όσο και τα γειτονικά νησιά.

Στο rooftop bar ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ευφάνταστα cocktail με ελληνική χροιά και άρτια εκτελεσμένα classics και να χαλαρώσει δίπλα στην plunge pool.

ElixisRestaurant: Το εστιατόριο του5άστερου ξενοδοχείου έχει την υπογραφείτου ομίλου Τραστέλη

ΟΑπόστολος Τραστέλης γίνεται κοινωνόςστο όραμα του Γιάννη Πολυκρέτη με τονόμιλό του να συνυπογράφει ένα μητροπολιτικόμενού με πινελιές εντοπιότητας καιεγχώρια υλικά στην καλύτερη φάση τους.

Συνδυάζοντας κοσμοπολίτικο γαστριμαργικό ταμπεραμέντο με βέρα ελληνική διάθεση, ο σεφ του Elexis Restaurant Νίκος Σταμάτης ενορχηστρώνει ένα μενού με διεθνείς γεύσεις εναρμονισμένες με την ελληνική γη και τις πρώτες της ύλες.

Στο εστιατόριο, μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης θα απολαύσει κοπανιστή Σύρου, φάβα με μαρμελάδα από Συριανή κάππαρη,σαλάτα με πρωταγωνιστή το σπανάκι και σύκο μαριναρισμένο σε κρασί του νησιού και δροσερά πιάτα όπως το ceviche με yuzu και γάλα καρύδας.

Σταζεστά πιάτα, οι αγκινάρες ανανεώνονταιμε Hollandaise dressing, όσο το καλαμάρι αποκτάγλυκόξινη επίγευση, χάρη στη μαρμελάδατσίλι και το ginger. Φυσικα δεν λείπουν ταθαλασσινά αλλά και καρνιβορικές επιλογέςπου περιλαμβάνουν από Rib Eye έως dry aged flapsteaks και tomahawk.

Ο επίλογος είναι γλυκός με τη πάντα ευπρόσδεκτη σοκολάτα στην πιο δημιουργική της εκδοχή, πάβλοβα και matcha brûlée με καραμελωμένο shiso. Αριστοτεχνικά δομημένη, η οινική λίστα προσφέρει επιλογές από τον τοπικό, ευρύτερα ελληνικό αλλα και διεθνή αμπελώνα.

Τοπρωινό κινείται σε a la carte ρυθμούς μεεπιρροές από την ελληνική αλλά και τηδιεθνή γαστρονομία.

Info: Απόλλωνος 11-13, Ερμούπολη Σύρος, 84100



Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεοκλασικό, 1853, Σύρο, Φιλικής Εταιρείας, -Εντυπωσιακό,neoklasiko, 1853, syro, filikis etaireias, -entyposiako