Κόσμος: Παρουσιάζει την Πέμπτη το ευρωψηφοδέλτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Την Πέμπτη παρουσιάζει ο ΚΟΣΜΟΣ σε κεντρικό ξεοδοχείο της Αθήνας το ευρωψηφοδέλτιο ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της θητείας του Πέτρου Κόκκαλη στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και η Εθνική Πράσινη Συμφωνία, η οποία αποτελεί την πρόταση του ΚΟΣΜΟΥ ενόψει των ευρωεκλογών.

Πηγές

του κόμματος του Πέτρου Κόκκαλη αναφέρουν ότι στον ΚΟΣΜΟ «επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία ενόψει των ευρωεκλογών, καθώς οι επιτελείς του νεοσύστατου πράσινου κόμματος παίρνουν συνεχώς ενθαρρυντικά μηνύματα ότι μπορούν να αποτελέσουν την έκπληξη της κάλπης της 9ης Ιουνίου».

«Η θετική ανταπόκριση με την οποία αντιμετωπίστηκε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ Πέτρος Κόκκαλης, στις μέχρι τώρα περιοδείες του σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και η αποδοχή που βρήκε το κάλεσμα του ΚΟΣΜΟΥ για συμπόρευση και ενότητα των πράσινων πολιτικών κινήσεων, αποτυπώνεται και στο ευρωψηφοδέλτιο» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Ο ΚΟΣΜΟΣ κομίζει στην πολιτική σκηνή της χώρας κάτι εντελώς διαφορετικό»

Παράλληλα, στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου αποτελεί απόδειξη ότι ο ΚΟΣΜΟΣ κομίζει στην πολιτική σκηνή της χώρας κάτι εντελώς διαφορετικό καθώς αφενός σηματοδοτεί την απαραίτητη ενότητα του οικολογικού χώρου αφενός και οι 42 υποψήφιοι έχουν αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τα πράσινα κινήματα, την αυτοδιοίκηση και τον επαγγελματικό στίβο.

Άλλωστε, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος επαναδιεκδικεί την εκλογή του, αποτελούσε έναν εκ των πλέον δραστήριων Ελλήνων ευρωβουλευτών της πενταετίας που μας πέρασε, αναδεικνύοντας σειρά ζητημάτων τόσο για την οικολογία όσο και για το κράτος δικαίου.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στην ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων καθώς το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ είναι το μοναδικό των ευρωεκλογών όπου οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία. Συγκεκριμένα από τους 42 υποψήφιους, οι 23 είναι γυναίκες. Ανάμεσά τους η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα του δυστυχήματος των Τεμπών η οποία έχει αναπτύξει έντονη δράση για την δικαίωση των θυμάτων της τραγωδίας αλλά και το κράτος δικαίου ευρύτερα. Στη λίστα βρίσκεται και η Βασιλική Γραμματικογιάννη, συμπρόεδρος του «Πράσινοι-Οικολογία», οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΟΣΜΟΥ και θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο με συνολικά 8 μέλη.

Πολύ ψηλά στην ατζέντα τα θέματα του σεξουαλικού προσανατολισμού

Έχοντας πολύ ψηλά στην ατζέντα του τα θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, στον Κόσμο είδαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την Στέλλα Μπελιά να αποδέχεται την πρόταση για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο. Η κ. Μπελιά, ιδρύτρια και Πρόεδρος της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», είναι γνωστή για τους αγώνες της για την ανάδειξη των διακρίσεων που βιώνουν οι ΛΟΑΚΤΚΙ+ άνθρωποι ενώ η δράση της είχε σαν αποτέλεσμα πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις με θετικό αποτέλεσμα για την συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την εξάλειψη της Λοατκιφοβία.

Η υποψηφιότητα του Λευτέρη Ιωαννίδη σηματοδοτεί την μεγάλη σημασία που δίνουν στον ΚΟΣΜΟ στα ζητήματα της δίκαιης πράσινης μετάβασης. Ο κ. Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος Κοζάνης αποτελεί στέλεχος της αυτοδιοίκησης με σημαντική δραστηριότητα σε περιβαλλοντικά οικολογικά θέματα, σε μια περιοχή, όπως η Δυτική Μακεδονία η οποία αποτελεί στοίχημα για την δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγινιτική εποχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υποψηφιότητα του καθηγητή Μικροβιολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θανάση Τσακρή. Επιστήμονας με μακρά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων δημόσιας υγείας. Η υποψηφιότητα του κ. Τσακρή αποτυπώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κόσμου για τα ζητήματα δημόσιας υγείας και κυρίως τη σύνδεση ανάμεσα στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και της δημόσιας υγείας στην εποχή μας.

«Οι ευρωεκλογές η απαρχή ενός μεγάλου πολιτικού αγώνα»

Σημειώνεται, τέλος, ότι παρά τη μεγάλη σημασία που αποδίδουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στον ΚΟΣΜΟ θεωρούν τις επερχόμενες ευρωεκλογές ως την απαρχή ενός μεγάλου πολιτικού αγώνα ο οποίος θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Προγραμματική προμετωπίδα του ΚΟΣΜΟΥ αποτελεί η Εθνική Πράσινη Συμφωνία η οποία θα επικοινωνηθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Οι υποψήφιοι του ΚΟΣΜΟΥ είναι άνθρωποι που έχουν βαθιά συνειδητοποιήσει ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά ώστε η περιβαλλοντική ευαισθησία να μετατραπεί σε ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, την Ελληνική Πράσινη Συμφωνία. Για το σήμερα της Ελλάδας και το αύριο του πλανήτη, για την προστασία της Φύσης και τη ζωή του Ανθρώπου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόσμος, Παρουσιάζει, Πέμπτη, Αθήνας,kosmos, parousiazei, pebti, athinas