Κόντρα στην ΑΕΚ, κόντρα στο γήπεδο, ζήτω το reality!

Τόλης Χριστοφοράκης

Η προσπάθεια του Άρη Βασιλόπουλου να μην χτίσει γήπεδο η ΑΕΚ στο χώρο που της ανήκει 100% είναι πραγματικά συγκινητική. Είναι ίσως ο μόνος δήμαρχος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να τοποθετήσει εναντίον του μια τόσο μεγάλη μάζα ανθρώπων, ψάχνοντας καθημερινά όχι την επίλυση ενός προβλήματος αλλά τη δημιουργία προβλημάτων σε κάθε λύση που εμφανίζεται μπροστά

του.

Η τελευταία «λύση» που βρήκε ήταν η κλήση των ΜΑΤ. Αυτών που ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ήταν αυτός που κάλεσε τον κόσμο για συζήτηση, ήταν όμως και αυτός που τον έδιωξε. Ήταν δεδομένη η αντίδραση των φίλων της ΑΕΚ όταν θα ανακοίνωνε την προσφυγή του Δήμου στο ΣΤΕ κατά της διεύθυνσης Δασών. Το ήξερε, το περίμενε, το επεδίωξε. Όποιος πιστεύει ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν θα αντιδρούσαν με βία, δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Εννοείται ότι την κατακρίνω. Οποιαδήποτε μορφή βίας. Ομως ας ψάξουμε τι οδήγησε σε μια νέα εμφάνισή της και μάλιστα μπροστά σε κάμερες. Σαν σε ριάλιτι δηλαδή από τον Βασιλόπουλο. Ήταν η τελευταία ιδέα που είχε για να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες. Η επέμβαση των ΜΑΤ τον έφερε για ακόμη μια φορά στο ρόλο του θύματος. Το επικοινωνιακό παιχνίδι καλά κρατεί, κερδίζοντας το και καθυστερεί την ανέγερση ενός γηπέδου που μόνο καλό μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς. Όχι όμως και στον Βασιλόπουλο, ο οποίος φαίνεται ότι προτιμά να παραμένει στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την αντιδραστικότητά του και όχι για το έργο που θέλει να αφήσει ένας δήμαρχος.

Από την ημέρα φυσικά που ο ελληνικός λαός τον εξέλεξε, αυτός δίνει μεγάλη μάχη για το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον. Έναν χώρο ταλαιπωρημένο, παρατημένο στο έλεος του. Δίνει μάχη καθημερινή όπως λέει για να τον σώσει. Έστω και για κάτι λιγότερο από τρία στρέμματα. Φυσικά, δεν έχει κάνει τίποτα προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του και πιθανότητα όταν θα εξαντλήσει τη θητεία του, το Άλσος θα έχει την ίδια εικόνα που έχει και σήμερα. Μα αυτό δεν τον ενδιαφέρει. Είναι πασιφανές ότι αυτό που τον καίει είναι να βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων ως ο άνθρωπος που θέλει να προστατεύσει το Αλσος, που νοιάζεται για το οξυγόνο και το πράσινο.

Επαναστατεί απέναντι στην ΑΕΚ;Όχι βέβαια. Επαναστατεί απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Δημήτρης Μελισσανίδης μέσω της ΑΕΚ. Γιατί αυτό θεωρεί ότι θα τον κάνει περισσότερο αρεστό στο λαό. Μα πόσο πιο ξεκάθαρο θα ήταν να σήκωνε το τηλέφωνο ως ένας απλό πολίτης που εκπροσωπεί δημοκρατικά εκλεγμένος το λαό και να ζητούσε από τον ίδιο τον Μελισσανίδη μια συνάντηση. Γιατί αν τελικά ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είναι ο μόνος με τις λάθος τοποθετήσεις στο γηπεδικό, τότε θα είχε μια χρυσή ευκαιρία να τον ξεμπροστιάσει. Αυτό θα ήταν πιο ειλικρινές από το να μετατρέπει τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου σε θεατρικές σκηνές επαναστατικής παράστασης!

Κατηγορία: ΣπορTags: αεκαρης βασιλοπουλοςδήμαρχοςΔήμος
Keywords
Τυχαία Θέματα