Κηφισιά: Η απίστευτα ώριμη στάση του 5χρονου που ξέχασαν στο σχολικό -Έβαλε ζώνη και διάβαζε βιβλίο μέχρι να τον βρουν

Αξιοθαύμαστη ψυχραιμία έδειξε ο 5χρονος που ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου και η συνοδός, τον ξέχασαν μέσα στο όχημα, στην Κηφισιά.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και προσωπικός φίλος του πατέρα του 5χρονου, ο μικρός μαθητής παρά τον αρχικό πανικό, κατάφερε να σκεφτεί ψύχραιμα και να πάρει τις σωστές αποφάσεις, ώστε να προστατέψει τον εαυτό του, έως ότου τον βρει κάποιος.

Οπως αναφέρουν, στο σχολικό μπήκαν πέντε

παιδιά και βγήκαν τα τέσσερα, αλλά οδηγός και συνοδός δεν το αντιλήφθηκαν, ούτε είδαν πως ο 5χρονος είχε αποκοιμηθεί πίσω στο σχολικό.

Οταν ο μικρός ξύπνησε, πανικοβλήθηκε και αρχικά βγήκε από το όχημα, καθώς η πόρτα του ήταν ανοιχτή.

«Κατέβηκε από το πούλμαν καθώς ήταν ανοιχτή η πόρτα απ’ ότι μάθαμε. Είδε όμως τα αυτοκίνητα που περνούσαν γρήγορα από την λεωφόρο και φοβήθηκε. Ετσι μπήκε στο σχολικό, έβαλε μόνος του τη ζώνη ασφαλείας και πήρε ένα βιβλίο να διαβάσει μέχρι να τον βρουν» περιέγραψε ο Γ. Χουντουμάδης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, στον Alpha.

«Είμαστε χαρούμενοι που αντέδρασε έτσι το παιδί, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ξανά» πρόσθεσε για τον 5χρονο ο οποίος έμεινε μέσα στο σχολικό για πάνω από έξι ώρες, έως ότου ο οδηγός επέστρεψε στο σχολικό και τον είδε μέσα σε αυτό, καλώντας στη συνέχεια τον πατέρα του.

Σε βάρος του, όπως και στην συνοδό, έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο. 

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, κατήγγειλε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του σχολικού.

Ο πατέρας του 5χρονου την ίδια στιγμή, χαρούμενος που το παιδί πήρε τις σωστές αποφάσεις για την προστασία του, τόνισε ότι «οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα