Γιατί οι ομογενείς της Αυστραλίας τα έχουν βάλει με τον Ράσελ Κρόου [βίντεο]

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ

Πολλές αντιδράσεις προκαλεί στις τάξεις της ομογένειας της Αυστραλίας η νέα ταινία του Ράσελ Κρόου.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «The Water Diviner» που έκανε την πρεμιέρα Χριστούγεννα στην Αυστραλία.

Το «The Water Diviner»

αναφέρεται στην εκστρατεία των ΑΝΖΑΚ (ακρωνύμιο του στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών) στην Καλλίπολη.

Ο Κρόου ερμηνεύει τον κεντρικό χαρακτήρα, έναν Αυστραλό αγρότη, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του '20, αφήνει την πατρίδα του και ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, αναζητώντας τα ίχνη των τριών αγοριών του που χάθηκαν στη μάχη της Καλλίπολης.

Εκεί θα ακούσει από Τούρκους κυρίως αξιωματούχους τι συνέβη στους ΑΝΖΑΚ, όταν τους απέκρουσαν οι τουρκικές δυνάμεις υπό τον Κεμάλ, συνεπικουρούμενες από γερμανικά και αυστριακά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Παναγιώτη Διαμαντή, Καθηγητή Ιστορίας(ειδικευόμενο στις γενοκτονίες) στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ο Κρόου και ο ομογενής σεναριογράφος του 'Αντριου Αναστάσιος (στο βιβλίο του οποίου στηρίζεται η ταινία), στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα αντιπολεμικό μήνυμα «κατέληξαν να εμφανίζουν τα θύματα ως θύτες και τους σφαγιαζόμενους ως βαρβάρους».

Tags: Ράσελ ΚρόουταινίααντιδράσειςΚατηγορία: Κόσμος
Keywords
Τυχαία Θέματα