Ερώτηση Γιαννακοπούλου -Αποστολάκη για την πορεία των ερευνών για τον θάνατο του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη

Ενημέρωση για την πορεία των ερευνών σχετικά με τον θάνατο από φωτοβολίδα του αστυνομικού Γ. Λυγγεριδη στου Ρέντη ζητούν από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιλένα Αποστολάκη

Ειδικότερα,με ερώτηση που κατέθεσαν προς τονΥπουργό Προστασίας του Πολίτη και τονΥπουργό Δικαιοσύνης, η  Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα

της Αθήνας καιυπεύθυνη του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη,Νάντια Γιαννακοπούλου και η Βουλευτήςτου Β1 Βόρειου Τομέα της Αθήνα καιυπεύθυνη του ΚΤΕ Δικαιοσύνης, ΜιλέναΑποστολάκη, ζητούν ενημέρωση αφενόςγια την εξέλιξη των ερευνών για τονεντοπισμό και την σύλληψη όλων τωνεμπλεκομένων στη δολοφονική επίθεσηκατά του Υπαρχιφύλακα Λυγγερίδη καιγια τις ενέργειες, στις οποίες έχειπροβεί η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση τωνσυμμοριών χούλιγκανς και των διασυνδέσεωντους με το οργανωμένο έγκλημα κι αφετέρουγια τις ενέργειες της Δικαιοσύνης γιατην αξιοποίηση των στοιχείων, που είχανκαταθέσει οι Υπουργοί στον Άρειο Πάγο.

Στην Ερώτησητους οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύάλλων,  αναφέρουν:

« Έχουνπεράσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τον θάνατο του 31χρονου Υπαρχιφύλακα τηςΥ.Α.Τ , Γιώργου Λυγγερίδη κατά την διάρκειαεπεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο«Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Στις ημέρεςπου ακολούθησαν τον τραυματισμό καιτον τραγικό θάνατο του άτυχου αστυνομικού,είδαμε δημοσιεύματα για επικείμενημεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τηνσύλληψη πυρήνων σκληρών χούλιγκανς,που όπλισαν το χέρι του δράστη τηςδολοφονικής επίθεσης στον ΥπαρχιφύλακαΛυγγερίδη.

Παράλληλα οπροκάτοχος σας δήλωνε ότι: «η σύλληψηόλων των εμπλεκομένων στη δολοφονίατου, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστοςφόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενηανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικήςκοινωνίας για δικαιοσύνη»  ενώ καιο ίδιος ο Πρωθυπουργός με δημόσια δήλωσητου είχε  δεσμευθεί ότι  «η τιμωρίατων δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωματης βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής».Ενώ όλοι θυμόμαστε τον τότε ΥπουργόΠροστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενοαπό τον Υπουργό Αθλητισμού, να προσέρχεταιστον Άρειο Πάγο  για να καταθέσειέναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία από όλεςτις υποθέσεις που σχετίζονται με αθλητικήβία και διαφθορά.

Αλλά ακόμακαι πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα, όπουαναπαρήγαγαν διαρροές της ΕΛ.ΑΣ., ότιεπίκεινται δεκάδες συλλήψεις υπόπτωνγια οπαδική βία και υποκίνηση σε οπαδικήβία.”

Κατόπιν αυτώνοι Βουλευτές του ρωτούν τους αρμόδιουςΥπουργούς:

1)      «Ποιαείναι η εξέλιξη των ερευνών για τονεντοπισμό και την σύλληψη όλων τωνεμπλεκομένων στη δολοφονική επίθεσηκατά του υπαρχιφύλακα Λυγγερίδη;

2)      Σεποιες ενέργειες έχει προβεί η ΕΛ.ΑΣ. γιατην αντιμετώπιση των συμμοριών χούλιγκανςκαι των διασυνδέσεών τους με το οργανωμένοέγκλημα;

3)      Ποιεςείναι οι ενέργειες της Δικαιοσύνης γιατην αξιοποίηση των στοιχείων που είχανκαταθέσει οι Υπουργοί στον Άρειο Πάγο;»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερώτηση Γιαννακοπούλου -Αποστολάκη, Λυγγερίδη, Ρέντη,erotisi giannakopoulou -apostolaki, lyngeridi, renti