Ε65: Παραδίδεται την Τρίτη το τμήμα Λαμία-Καλαμπάκα -Μειώνεται δραστικά ο χρόνος για δημοφιλείς προορισμούς

Αύριο, Τρίτη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια και παραδίδονται στην κυκλοφορία τα νέα τμήματα στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65, Λαμία - Ξυνιάδα (18,5 χλμ) και Τρίκαλα - Καλαμπάκα (25 χλμ), από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο

Σταϊκούρα.

Έτσι, με την παράδοση των δύο νέων τμημάτων του Ε65, σε κυκλοφορία τίθενται από αύριο βράδυ συνολικά 136χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, από τον κόμβο Καρπενησίου έξω από τη Λαμία έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής από την πρωτεύουσα μέχρι και τα Μετέωρα.

Σημαντικοίπροορισμοί όπως τα Μετέωρα, η ΛίμνηΠλαστήρα, το Καρπενήσι, τα Τρίκαλα είναιπλέον προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα καιμε ασφάλεια, ενώ μια νέα αναπτυξιακήδυναμική θα δοθεί στον κορμό της χώρας.

Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο κατασκευάζει η εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Έχει συνολικό μήκος 182,1 χλμ. και είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ ευρώ περίπου.

Διαθέτει,σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν,την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονουαυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων κυκλοφορίαςανά κατεύθυνση συν Λωρίδα ΈκτακτηςΑνάγκης, συνδέοντας ουσιαστικά τηνΑνατολική με την Δυτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται,σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Οδού,ότι υπό κατασκευή βρίσκονται και τατελευταία 46 χλμ. του αυτοκινητοδρόμουπου θα ξεκινούν από τον ανισόπεδο κόμβοΚαλαμπάκας και θα φτάνουν έως και τηνΕγνατία Οδό, Δυτικά των Γρεβενών.

Στα136 χλμ. στη διάθεση κάθε οδηγού βρίσκονταιυπηρεσίες οδικής ασφάλειας της ΚεντρικήςΟδού όπως:

24ωραΠερίπολα Οδικής Ασφάλειας

4ψήφιοςαριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρηςλειτουργίας, 1075

ΔωρεάνΟδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

ΤηλεφωνικήΕξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 7007000

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα