Απίστευτα σκηνικά σε αποφοίτηση του Πανεπιστημίου Κολούμπια: Παρέλαβαν πτυχία με χειροπέδες και τα έσκισαν [βίντεο]

Aπόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κολούμπια φόρεσαν χειροπέδες, έδειξαν πλακάτ υπέρ των Παλαιστινίων, με μία απόφοιτη μάλιστα να σκίζει το πτυχίο της πάνω στο βήμα της τελετής ορκωμοσίας αποφοίτων.

Οι φοιτητές καταγράφηκαν την στιγμή που ανεβαίνουν εξέδρα την Παρασκευή για να παραλάβουν τα πτυχία τους κατά τη διάρκεια τελετών ορκωμοσίας που περιορίστηκαν σημαντικά μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Γάζα.

Όπως φαίνεται στο σοκαριστικό βίντεο, απόφοιτες ανέβαιναν στο

βήμα επιλέγοντας έναν συμβολικό τρόπο να διαδηλώσουν την εναντίωση τους στην συνεργασία του πανεπιστημίου τους με Ισραηλινές επιχειρήσεις καθώς και για τον θάνατο αμάχων στην Λωρίδα της Γάζας.

Απίστευτα σκηνικά σε τελετή αποφοίτησης του πανεπιστημίου Κολούμπια

Κάποιες ανέβηκαν φορώντας χειροπέδες. Μία άλλη κρατούσε ένα χαρτί με την παλαιστινιακή σημαία και την αναγραφή «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Ενώ μία άλλη φοιτήτρια, αφού έλαβε το πτυχίο της, το έσκισε μπροστά στο κοινό, επιδεικτικά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα αφού την περασμένη εβδομάδα το Κολούμπια ακύρωσε την πανεπιστημιακή τελετή αποφοίτησης, λόγω των αυξημένων φόβων για την ασφάλεια, μετά την κατασκήνωση που στήθηκε εκεί και κατέληξε σε χάος, μετέδωσε η New York Post.

Αστυνομικοί της Νέας Υόρκης εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη δύο φορές τον περασμένο μήνα για να απομακρύνουν διαδηλωτές και στη συνέχεια να εκδιώξουν φοιτητές που κατέλαβαν παράνομα το εμβληματικό κτίριο Hamilton Hall του πανεπιστημίου, καθώς οι διαμαρτυρίες κλιμακώνονταν δραστικά.

Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίστευτα, Κολούμπια, Παρέλαβαν, -Δείτε,apistefta, koloubia, parelavan, -deite