Αυτά τα φρούτα κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς: Καρδιολόγοι εξηγούν

«Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα» λέει η γνωστή ρήση. Ποια φρούτα όμως πρέπει να καταναλώνουμε για να ενισχύσουμε την υγεία της καρδιάς; Καρδιολόγοι δίνουν τις απαντήσεις τους.

ΗΑμερικανική Καρδιολογική Εταιρείασυνιστά την κατανάλωση 4,5 φλιτζανιώνφρούτων κάθε μέρα. Τα φρούτα παρέχουν«καρδιαγγειακά οφέλη, όπως η μείωση τηςυψηλής αρτηριακής πίεσης και μείωσητης αθηροσκλήρυνσης ή της σκλήρυνσηςτων αρτηριών» δήλωσε την περασμένηεβδομάδα στο The Parade οΔρ Ντιπάκ Βιβέκ, καρδιολόγος στο OrlandoHealth στη Φλόριντα.

Δεδομένου ότι τα φρούτα έχουν διαφορετικές

διατροφικές αξίες και οφέλη για την υγεία, ο Βιβέκ και άλλοι καρδιολόγοι αποκαλύπτουν τι φρούτα τρώνε για να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς.

Μήλα: Μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών

Ο Βιβέκ δήλωσε ότι λατρεύει τα μήλα επειδή είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών, βιταμίνης C και καλίου - και είναι επίσης χαμηλής γλυκαιμίας, οπότε συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2. Πρόσθεσε ότι κόβει ένα μήλο σε φέτες για σαλάτες ή το τρώει ολόκληρο ως σνακ, ειδικά πριν παίξει πικλμπολ.«Θεωρώ ότι με βοηθάει να έχω την απαραίτητη ενέργεια για να παίξω και επίσης αποτρέπει τις μυϊκές κράμπες» εξήγησε.

Μπανάνες: Πλούσιες σε φυτικές ίνες

Ο Δρ. Σούσαντ Καϊρ, καρδιολόγος στο Methodist Le Bonheur Healthcare στο Μέμφις του Τενεσί, δήλωσε στο Parade ότι τρελαίνεται για μπανάνες επειδή είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, κάλιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.

«Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη, η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και η βιταμίνη Β6 είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των νεύρων», σημείωσε ο Καϊρ.

Η Δρ Τζένιφερ Μίες, καθηγήτρια καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή Zucker στο Hofstra Northwell στο Hempstead, δήλωσε πέρυσι στο Today.com ότι τρώει πάντα φρούτα -όπως ένα μήλο, ένα αχλάδι ή κεράσια, «κάτι με φυτικές ίνες»- ως απογευματινό σνακ, επειδή είναι χορταστικό και βοηθά στην προστασία από καρδιακές παθήσεις.

Οι φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, δύο σημαντικούς δείκτες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Αποξηραμένα φρούτα;

Ο Δρ. Σατζίτ Μπουσρί, καρδιολόγος στο Upper East Side Cardiology στο Μανχάταν, έχει μοιραστεί ότι οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα είναι τα αγαπημένα του σνακ.

«Φρούτα όπως τα βατόμουρα, τα σμέουρα, τα μούρα acai και τα goji έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι εξαιρετικά για την προστασία της καρδιάς σας», είπε.

Τα μούρα είναι επίσης το φρούτο που τρώει πιο συχνά η Dr. Τζόι Γκέλμπαν , καρδιολόγος στο Weill Cornell Medicine. Η ίδια επαίνεσε τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες στο Parade.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα