Live η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού

Ο χώρος έχει ανανεωθεί, εκθέτουμε καλλιτέχνες σε δημόσιους χώρους στου Μεγάρου Μαξίμου.

Για γυναικοκτονίες και περιστατικό Αγίων Αναργύρων, βία ανηλίκων, παραβατικότητα, ανασφάλειας

Να κάνω μία διάκριση μεταξύ της βίας όπως την περιγράψατε. Τη βία κατά των γυναικών, την γυναικοκτονία, την

παραβατικότητα ανηλίκων.
Το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων ήταν γροθιά στο στομάχι.
Καθημερινά έχουμε πολλές καταγγελίες για βία κατά των γυναικών και πλέον οι γυναίκες αισθάνονται πως υπάρχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία.

Για αστυνομία

Και στην αστυνομία μπορεί να υπάρχει η κουλτούρα του ωχαδερφισμού, αλλά υπάρχουν και αστυνομικοί που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και εκτός υπηρεσίας.
Ναι τα περιπολικά πρέπει να είναι και ταξί και ασθενοφόρα. Στις φωτιές πήγαιναν πόρτα πόρτα στα σπίτια για να βγάλουν τους ηλικιωμένους από τα σπίτια τους.
Το panic button όταν πρωτομιλήσαμε ήταν μία ιδέα, σήμερα λειτουργεί.

Για υποστελέχωση ΑΤ

Αν κάνετε ένα ρεπορτάζ στη Δυτική Αττική θα σας πουν ότι έχει ενταθεί η αστυνομική παρουσία. Μεγάλη προσπάθεια να κατανεμηθεί σωστά το προσωπικό της Αστυνομίας. Πράγματι βρήκαμε πολλούς αστυνομικούς δεσμευμένους σε πρόσωπα. Βρήκαμε πολλές αντιστάσεις για να τους απαλλάξουμε.
Είμαι σαφής και ξεκάθαρος σε αυτό δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους. Εχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ΕΛΑΣ.
Αυτή την 4ετία πρέπει να κάνουμε βαθιές τομές στο κράτος. Οταν τα βάζουμε με το βαθύ κράτος χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Αυτή είναι η μάχη την οποία δίνουμε και η αστυνομία είναι μία από τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Κυριάκου Μητσοτάκη, ΑΝΤ1,Live, kyriakou mitsotaki, ant1