EURO 2016: Γερμανία-Γαλλία, 22:00

Η καρδιά του EURO χτυπά απόψε στη Μασσαλία όπου Γαλλια και Γερμανια (22:00,ΕΡΤ1) θα τεθούν αντιμέτωπες στον 2ο ημιτελικό, αναζητώντας το εισιτήριο για τον τελικό του Παρισιού.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, αναμετρώνται σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αν και στο παρελθόν, έχουν δώσει ορισμένες απίστευτες μάχες σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου, κοντράρονται για πρώτη φορά σε EURO.

Η

Γαλλία κέρδισε το χειροκρότημα όλων στον προημιτελικό με την Ισλανδία. Το τελικό 5-2 ήταν χαρακτηριστικό της εμφάνισης των παικτών του Ντιντιέ Ντεσάμπ, οι οποίοι έπιασαν κορυφαία απόδοση από το πρώτο λεπτό. Η Γαλλία από το πρώτο παιχνίδι των ομίλων έως και το τελευταίο με την Ισλανδία, έδειξε να βελτιώνεται αρκετά ενώ οι αλλαγές στον σχηματισμό από τον Ντεσάμπ βοήθησαν αρκετά.

Σήμερα επιστρέφουν Καντέ και Ραμί όμως δεν είναι βέβαιο πως ο Ντεσάμπ θα αλλάξει την 11άδα που χρησιμοποίησε κόντρα στους Ισλανδούς αν και είναι δύσκολο να προτιμήσει κέντρο με δύο παίκτες (Ματουιντί,Πογκμπά) χωρίς τον Καντέ σε αυτό.

Στην αντίπερα όχθη, η Γερμανία μόχθησε για να αποκλείσει την Ιταλία. Χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι και τις επεμβάσεις του Νόιερ για να πάρει το εισιτήριο για τον ημιτελικό αφού οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ δεν βρήκαν λύσεις στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στο ημίωρο της παράτασης.

Ο Γερμανός τεχνικός προετοίμασε την ομάδα του με σημαντικές απώλειες αφού δεν θα αγωνιστούν στο «Βελοντρόμ» οι Χούμελς, Κεντίρα και Γκόμεζ σε άμυνα, κέντρο και επίθεση αντίστοιχα ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σβαϊνστάιγκερ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι.

Πιθανές Συνθέσεις
Γερμανία:Νόιερ - Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Εκτορ - Κροος, Σβαϊνστάιγκερ - Ντράξλερ, Εζίλ, Γκέτσε - Μίλερ
Γαλλία:Γιορίς - Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά - Πογκμπά, Ματουιντί, Καντέ - Γκριεζμάν, Παγιέ - Ζιρού

Υπέρτιτλος: 2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣMatch Info: 22:00Ομάδα A: ΓερμανίαΟμάδα Β: ΓαλλίαURL αντίστοιχου αρθρου: http://www.iefimerida.gr/match/276780/euro-2016-germania-gallia-2200-2os-imitelikos-2200
Keywords
Τυχαία Θέματα