5 νέες αφίξεις μαγαζιών για φαγητό και γλυκό -Από ψαρικά, μέχρι ωμοφαγικές μπάρες και σουβλάκι

Νέα μαγαζιά άνοιξαν, για φαγητό και γλυκό, εμπλουτίζοντας το γαστρονομικό χάρτης της πόλης και προσφέροντας στους επισκέπτες περισσότερες επιλογές για ανοιξιάτικες εξόδους.

Τατελευταία χρόνια η Αθήνα έχειμια ενδιαφέρουσα εξωστρέφεια όχι μόνογια τους τουρίστες, αλλά και για τουςίδιους του κατοίκους της. Διευρύνονταςαισθητά τη γαστρονομία της, η παραδοσιακήκουζίνα παντρεύετε μοναδικά με τιςσύγχρονες τεχνικές, έχει καταφέρει ναξεχωρίσει χωρίς να λείπουν οι πειραματισμοίμε τις διεθνείς τάσεις.

New age φούρνοι

που λατρεύουν το προζύμι, εστιατόρια που σερβίρουν ελληνικά πιάτα με twist, παραδοσιακά σουβλατζίδικα με περισσότερες επιλογές σε μερίδες και ωμοφαγικά γλυκά έχουν καταφέρει να βρουν τη θέση τους στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή που πλέον έχει γίνει πιο πολυμορφική από ποτέ.

Ξεχωρίσαμε τις νέες ενδιαφέρουσες αφίξεις μαγαζιών για να απολαύσετε το φαγητό και το γλυκό σας με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό που μας ξελογιάζει και μάς κάνει να αναζητάμε ολοκαίνουργια στέκια.

Οι νέες αφίξεις για φαγητό και γλυκόΣτο«Casta Diva» γιαεκλεκτή ψαροφαγία

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, εκεί που για χρόνια βρισκόταν το «Πρυτανείο», από τον Ιανουάριο βρίσκεται το εστιατόριο Casta Diva δίνοντας έμφαση στη ψαροφαγία και τις προσεγμένες πρώτες ύλες. Αξίζει να αναφέρουμε πως το εστιατόριο φέρνει Συριανή αύρα με την κουζίνα να έχει ένα αρμονικό σοφιστικέ κράμα ελληνικών και ασιατικών με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Άκης Σουλτάνη.

Το «Casta Diva» απλώνεται σε τρία επίπεδα, ζεστά και κομψά διακοσμημένα, με εντυπωσιακούς πολυελαίους και καθρέφτες με τα στοιχεία του ξύλου και της πέτρα να συνυπάρχουν αρμονικά συνθέτοντας ένα περιβάλλον αστικής πολυτέλειας με ατμοσφαιρική μουσική.

Ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα ψαροφαγικό, κατά κύριο λόγο, μενού, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τα υλικά της Σύρου με ένα ασιατικό twist. Προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα από τα signature πιάτα, που ουσιαστικά δείχνουν την ταυτότητα του εστιατόριου, όπως είναι η ολόφρεσκη καψαλισμένη συναγρίδα sashimi που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού, χειροποίητη lemon kosho και χαβιάρι, η ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, crumble καπνιστής ρέγγας και τραγανά puffs πατάτας και τα χειροποίητα spaghetti με ροφό.

Επιπλέον,στο μενού θα βρείτε επιλογές σε ψάρικαι θαλασσινά ψημένα στη robataκαι μια μικρή αναφορά σε κρέας, όπωςείναι η picanha ψημένη στη robata και η κοιλιάαπό αρνάκι, σιγομαγειρεμένη για 18 ώρεςμε salsa verde και δεντρολίβανο. Για το τέλοςεπιλέξτε μια πάβλοβα ή ένα διαφορετικόραβανί.

Μηλιώνη 7,Κολωνάκι

Στο«The VeganFairies Athens»για ωμοφαγικά και veganγλυκά

Ένα μικρό γουστόζικο, πολύχρωμο μαγαζάκι, στη πλατεία Καρύτση, το «The Vegan Fairies Athens» συστήνει την ωμοφαγική και vegan κουζίνα με αλμυρά και γλυκά πιάτα. Να αναφέρουμε πως το «The Vegan Fairies» ξεκίνησε πριν μια επταετία στα βόρεια προάστια, συγκεκριμένα στη Νέα Ερυθραία, και εδώ και λίγους μήνες μπορείτε να το βρείτε στο κέντρο της Αθήνας, στη πολυσύχναστη πλατεία Καρύτση.

Το εσωτερικό του vegan μαγαζιού είναι μικρό, πολύ φιλόξενο με λίγα τραπεζάκια, αλλά πλέον βγάζουν και πάνω στην πλατεία, με ζωηρά χρώματα -όπως και τα πιάτα που σερβίρονται καθημερινά.

Στο λιτόμενού θα βρείτε επιλογές σε καφέδες,γλυκές μπουκιές και μπάρες -μου φάνηκειδιαίτερα ενδιαφέρον η μπάρα Twixiesπου φτιάχνεται με κάσιους, καρύδα,φαγόπυρο, λάδι καρύδας, αμυγδαλοβούτυροκαι σιρόπι σφενδάμου, γλυκά bowls-το πιο περιζήτητο είναι το OatmealPorridge – κέικ και τούρτες που μπορείτενα αγοράσετε και κομμάτι. Δεν λείπουνκαι οι αλμυρές γεύσεις με επιλογές απόbowls και toast-προτείνουμε το Hummus AvocadoToast με πολύσπορο ψωμί αργής ωρίμανσης.

ΠλατείαΚαρύτση 5

Στο«Koutsou &Co»για παραδοσιακή ελληνικήκουζίνα

Ημαγείρισσα Αργυρώ Κουτσού εδώ και λίγεςημέρες έχει στήσει το δικό της μαγειρειόστο κέντρο της Αθήνας σερβίρονταςπαραδοσιακά και λίγο πιο ξεχασμέναφαγητά κυριολεκτικά «σαν την κουζίνατης μαμάς». Γνώρισα τη μαγειρική τηςμέσα από το εστιατόριο «Τζουτζούκα»όπου έμαθα ότι η Αργυρώ είναι ερασιτέχνηςμαγείρισσα. Η ίδια έπειτα από μιαπετυχημένη πορεία σε εταιρείες τα άφησεόλα για να ασχοληθεί με τη μεγάλη τηςαγάπη: τη μαγειρική.

Στον ολοκαίνουργιο χώρο της έχει στήσει τα τραπεζάκια της και καθημερινά σερβίρει νόστιμα μαγειρευτά φαγητά, τα οποία θα αλλάζουν ανάλογα την εποχή και τα καλούδια που τις στέλνουν και αξιοποιούνται δημιουργικά μέσα στις κατσαρόλες της.

Αγκινάρες,κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές, σπλήναγεμιστή, φάβα Φενεού είναι μόνο μερικάαπό τα πιάτα που θα βρείτε στο μικρόμενού που έχει φτιαχτεί με μεράκι καιπολλούς πειραματισμούς. Δεν σας κρύβωπως όλο το διάστημα της προετοιμασίαςπου η μαγείρισσα μάς έδινε μια γεύσηαπό την κουζίνα της λαχταρούσα να έρθειη στιγμή να δοκιμάσω -ιδιαίτερα τα πιοξεχασμένα φαγητά που κρύβουν γεύσειςκαι κυρίως συναισθήματα.

Ξενοφώντος 15, Σύνταγμα

Στον«Koutoufi»για σουβλάκι και μπιφτεκάκια

Ένα μικρόσουβλατζίδικο ο «Koutoufis»έχει ανοίξει εδώ και λίγο χρονικόδιάστημα, σ΄ ένα ήσυχο στενό στο Παγκράτι.Στρωμένα προσεχτικά τα τραπεζάκια πουπάνω τους θα βρείτε λουλούδια, μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση που τηχαρακτηρίζει η αρμονία και ένα μενούμε νόστιμα σουβλάκια, ορεκτικά καιχειροποίητες πίτες ημέρας: με τυρί καισπανάκι.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γουστόζικου μαγαζιού είναι ο Δημήτρης Μαστρόκαλος, από τους MI-RO, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διακόσμηση, ενώ είναι ένας γλυκύτατος οικοδεσπότης. Μην απορήσετε αν θα σας εξυπηρετήσει ακόμα και με την παραγγελία σας, άλλωστε η επιθυμία του είναι οι επισκέπτες του μαγαζιού να περάσουν καλά και να απολαύσουν το φαγητό.

Προτείνουμε να δοκιμάσετε το χειροποίητο τζατζίκι, ταιριάζει άψογα με τις τηγανιτές πατάτες, τη μερίδα με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και το καλαμάκι με χοιρινή πανσέτα. Στο μενού θα βρείτε επιπλέον συκώτι και πανσέτες σε μερίδα.

Αρριανού20, Αθήνα

Στο «Luma» για ναπολιτάνικη πίτσα και χειροποίητα ζυμαρικά

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια γνήσια ιταλική τρατορία με πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, χειροποίητα ζυμαρικά και μια τιραμισού ως επιδόρπιο; Ο λόγος για το νέο ιταίκό εστιατόριο Luma που έχει βρει τη θέση του σε μια μονοκατοικία μιας άλλης εποχής στο Παγκράτι και με τον κάθε χώρο να έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα που όλοι μαζί δένουν αρμονικά.

Στο «Luma» το μενού που έχει στήσει ο executive chef, Κώστας Καρακώστας, είναι αυθεντικά ιταλικό. Σαλάτα με burrata, vitello tonnato, λαζάνια μπολονέζ, πίτσες -δοκιμάστε με μορταδέλα και φυστίκι -ριζότο και κοτολέτα είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα βρείτε στην καρτέλα της τρατορίας.

Φερεκύδου 2, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
αφιξεις, φαγητο, σουβλακι, γλυκο, νέα, αθηνα, φούρνοι, twist, diva, σεφ, signature, μπλε, verde, vegan, athens, κεικ, συνταγμα, πιτσα, chef, σαλατα, iefimerida, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, τελος του κοσμου, χειροποιητα, iefimerida, διακοσμηση, ορεκτικα, αργυρω, γλυκα, ζυμαρικα, λουλουδια, μαγειρικη, μουσικη, ριζοτο, σεφ, τζατζικι, τιραμισου, φαβα, χρωματα, ψωμι, ακης, αξιζει, αλμυρα, αρμονια, αρνακι, αυρα, βορεια, βορεια προαστια, βρειτε, βρισκεται, φαγητα, γινει, δεντρολιβανο, διαστημα, εξωστρεφεια, εποχη, επιθυμια, ερυθραια, εστιατορια, ιδια, ησυχο, κεφτεδακια, κουζινα, λαδι, λαζανια, λογο, μηνες, μπλε, μικρο, μπορειτε, ουσιαστικα, περιβαλλον, πετρα, πιατα, πιτες, υπογραφη, συγκεκριμενα, συκωτι, σιροπι, σουβλακια, ταυτοτητα, ταραμοσαλατα, τηγανιτες, τρια, τυρι, φυστικι, φούρνοι, χαβιαρι, μπιφτεκι, chef, δημητρης, diva, ελληνικα, εμφαση, γευσεις, γλυκες, ιδιαιτερα, κομματι, κρεας, κωστας, signature, σκηνη, τηγανιτες πατατες, twist, θαλασσινα, υλικα, vegan, verde, ξεκινησε, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα