Βλέπει Καρατζαφέρη ο Παπαδήμος μετά το «φιάσκο» με Σαμαρά

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο πλαίσιο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Καρατζαφέρης

τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει ως μια γροθιά».

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε επίσης το φόβο ότι «οι μέρες λιγοστεύουν» και πως «η ασυνεννοησία μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα», ενώ υπενθύμισε ότι έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία ζητά να γίνει συνάντηση, ώστε τα κόμματα να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή, σε μια «εθνική πολιτική», αλλά και να διαπραγματευτούν με την Τρόικα από κοινού.

Ο κύκλος των επαφών του κ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς άνοιξε χθες, με τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Σε μια λιτή ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, ανέφερε ότι στη συνάντηση, που διήρκεσε περισσότερα από 90 λεπτά, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας.

Προηγήθηκε, το πρωί της Δευτέρας, σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ, όπου επαναβεβαιώθηκαν οι θέσεις του κόμματος κατά της λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θεωρεί ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα, πέρα από όσα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, επιμένει ότι η λήψη νέων μέτρων δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες αυτής της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα