Βενιζέλος: Πρέπει να δώσουμε την μάχη να σώσουμε τη χώρα, δεν θα μας το συγχωρέσει το έθνος αν δεν κάνουμε το σωστό

Η λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της χώρας, αλλά χρειάζεται η διασφάλιση της συνολικής βιωσιμότητάς της, πολιτικής και κοινωνικής, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος

παραδέχτηκε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τραγικά διλήμματα και ένα οξύ πρόβλημα επιβίωσης. Όπως είπε, «η ελληνική ιστορία δεν αρχίζει από τότε που εμφανίστηκε η τρόικα». Το πραγματικό εθνικό ζήτημα, όπως δήλωσε, είναι ότι χάσαμε δεκαετίες ολόκληρες, δεν μπορέσαμε να οργανώσουμε κράτος και οικονομία. «Δεν διασφαλίσαμε το μέλλον των παιδιών μας» είπε χαρακτηριστικά, και «οδηγηθήκαμε σε ένα τραγικό αδιέξοδο».

Η χώρα, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, εξακολουθεί να παράγει χρέος και έχει τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και είναι εξαρτημένη γιατί δεν έχει παραγωγική βάση.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών δείχνει ότι η χώρα δεν παράγει τίποτα, αλλά εισάγει τα πάντα. Είναι το πρόβλημα του δήθεν μοντέλου ανάπτυξης της χώρας.

Δεν μας φταίνε οι ξένοι, δεν μας φταίνε οι άλλοι, υπάρχουν συσσωρευμένες ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Η λύση είναι η εξασφάλιση όχι μόνο της οικονομικής, αλλά της συνολικής βιωσιμότητας της χώρας. Χρειαζόμαστε και κοινωνική και πολιτική βιωσιμότητα, τόνισε.

Δεν θέλουν να μας τιμωρήσουν. Θέλουν να μεταφέρουν τη δική τους αντίληψη -που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε νεοφιλελεύθερη- σε εμάς. Έχουν την πλειοψηφία, έχουν τα χρήματα, έχουν και, κατά την άποψή τους, την απόδειξη για την επιτυχία αυτού του μοντέλου. Τι περιμένουν από εμάς; Περιμένουν από εμάς να τους εγγυηθούμε ότι όχι μόνο η παρούσα Βουλή, αλλά και η επόμενη μπορεί να αναλάβει τη συνέχεια του προγράμματος» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα