«Τρομολάγνος» Ομπάμα: «Έλληνες, σας περιμένουν κι άλλα δεινά, αν φύγετε από το ευρώ»

Την ανησυχία που επικρατεί στις ΗΠΑ για την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης ανέδειξαν, για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Ομπάμα σημείωσε πως το μέλλον της στην ευρωζώνη είναι ζήτημα που αφορά τους Έλληνες πολίτες, σημείωσε όμως ότι, αν η Αθήνα αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρώ, πρέπει να αναμένονται «περισσότερα

δεινά» για την ίδια τη χώρα.

Από την άλλη, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «αν εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας πολύ γρήγορα, γίνεται δυσκολότερο να αποπληρώσεις τα χρέη σου».

Όπως ανέφερε, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι αντιμέτωποι με την «επείγουσα ανάγκη να δράσουν» για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης, τονίζοντας πως πρέπει να στηρίξουν με κεφάλαια της αδύναμες τράπεζες, «το συντομότερο δυνατό». «Οι αποφάσεις αυτές είναι κυρίως στα χέρια των Ευρωπαίων ηγετών και ευτυχώς αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για άμεση δράση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στο Κογκρέσο να εγκρίνει μέτρα για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία, όπως σημείωσε, θα μπορούσε να πληγεί από ενδεχόμενη ύφεση στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα