Τρία νομοσχέδια για το σωφρονιστικό σύστημα φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Τραγική» η κατάσταση των κρατουμένων σε φυλακές της χώρας, παραδέχεται ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Τρία νομοσχέδια πρόκειται να καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση σχετικά με τα προβλήματα

στο σωφρονιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν, αφού προηγηθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις, αφορούν στο πλαίσιο ενός νέου σωφρονιστικού κώδικα, στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα ναρκωτικά και στην ελαστικοποίηση των όρων αποφυλάκισης, για συγκεκριμένα όμως μικροαδικήματα.

Ο κ. Ρουπακιώτης υπενθύμισε ότι ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα αποσυμφόρησης των φυλακών, που δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους φυλακισμένους να εκτίουν την ποινή τους στις αγροτικές φυλακές.

Χαρακτήρισε επίσης «τραγική» την κατάσταση των κρατουμένων σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, σημειώνοντας ότι το κράτος δαπανά περίπου 135 εκατ. ευρώ το χρόνο για τους 12.300 φυλακισμένους, δηλαδή περίπου 30 ευρώ την ημέρα για κάθε κρατούμενο, ποσό που είναι το χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα