Το νοσοκομείο δεν της έδινε το παιδί της επειδή… δεν είχε να πληρώσει!

Συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του Μνημονίου καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, ελληνική μαιευτική κλινική απείλησε μητέρα ότι δεν θα της έδινε το νεογέννητο μωρό της αν δεν πλήρωνε τα έξοδα της γέννας!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πριν από λίγο καιρό η Άννα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) γέννησε σε ένα μαιευτήριο των Αθηνών με

καισαρική τομή και της ζητήθηκε να πληρώσει 1.200 ευρώ. Όταν εκείνη είπε πως δεν έχει τα χρήματα που της ζητούν τότε της είπαν, απειλώντας, την πως δεν μπορεί να πάρει το μωρό της στο σπίτι εάν δεν καταβάλει όλο το ποσό.

«Όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην Ελλάδα έτσι και η Άννα δεν δικαιούται δωρεάν, μη έκτακτη, ιατρική περίθαλψη. Το ελληνικό κράτος την προβλέπει μόνο για όσους εργάζονται και πληρώνουν τις τακτικές εισφορές κοινωνικής ασφάλισης» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Η «Άννα» τελικά κατάφερε να πάρει το μωρό της χάρη στην επέμβαση μιας γιατρού η οποία τηλεφώνησε στο διοικητή του νοσοκομείου και τον έπεισε να δώσει το παιδί, με τη μητέρα να δεσμεύεται ότι ότι θα πληρώσει τα χρήματα της γέννας με δόσεις. Πάντως η γιατρός είπε πως δεν φταίνε τα νοσοκομεία για αυτή την κατάσταση αλλά η πολιτεία η οποία δεν έχει μεριμνήσει για τους εκατομμύρια ανθρώπους που είναι άνεργοι και συνεπώς ανασφάλιστοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα