«Θρίλερ» με την ορκωμοσία του Β.Ράπανου

Ερωτηματικά για το κατά πόσο θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Η σεναριολογία για το κατά πόσο θα αναλάβει τελικά το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών ο Βασίλης Ράπανος έχει φουντώσει καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προοριζόμενος για υπουργός Οικονομικών θα περιμένει τη γνωμάτευση των γιατρών και θα ζυγίσει το θέμα της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Ράπανος δεν επιθυμεί πλέον να αναλάβει την «ηλεκτρική» καρέκλα του υπουργού

Οικονομικών και αναζητά οδό διαφυγής. Σύμφωνα με την οπτική αυτή, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι ο κ. Ράπανος δεν έχει διαψεύσει τα σχετικά σενάρια, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιθυμούσε να συμμετέχουν περισσότεροι μεταρρυθμιστικοί παράγοντες στη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Ράπανος θα δώσει σήμερα -ή το πολύ μέσα στα επόμενα 24ωρα- την οριστική του απάντηση στον πρωθυπουργό. Αυτή η επικοινωνία των δύο ανδρών θα κρίνει εν πολλοίς και την πορεία της κυβέρνησης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην περίπτωση που ο κ. Ράπανος αποφασίσει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών θα ορκιστεί μετά την επιστροφή του Γιώργου Ζανιά από τις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει ως υπουργός Οικονομικών για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας ή την Τρίτη πρόκειται να λάβει εξιτήριο ο Βασίλης Ράπανος, καθώς οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί έως τώρα είναι καθαρές, ενώ εκκρεμεί η γαστροσκόπηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα