Τέλος στα «μέλια» με την κυβέρνηση Παπαδήμου η ΝΔ: Επιμένει για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Τέλος στην περίοδο… μέλιτος με τη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου επιλέγει να δώσει η ηγεσία της ΝΔ. Μετά την περίοδο αυτοσυγκράτησης και τις προειδοποιητικές «βολές» των προηγούμενων ημερών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να καθορίσει εκ νέου τις σχέσεις του με το κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν έξι

«γαλάζια» στελέχη.

Όπως αναφέρει την Τετάρτη η εφημερίδα Καθημερινή, επαναφέροντας το αίτημα για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και με υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους για σειρά θεμάτων, με κορυφαία το «χαράτσι» στα ακίνητα και το εν εξελίξει μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, η ΝΔ επιχειρεί επαναφορά στην προ κυβέρνησης Παπαδήμου εποχή, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κλίμα που τείνει να διαμορφωθεί στο εκλογικό σώμα περί «συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων εξουσίας», αλλά και να διασκεδάσει τις τοποθετήσεις πολλών «γαλάζιων» στελεχών που, ουσιαστικά, προεξοφλούν παράταση του βίου της κυβέρνησης.

Παρά τις δημοσκοπήσεις, που θέλουν το 75% των Νεοδημοκρατών να επιδοκιμάζουν την κυβέρνηση συνεργασίας και την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους δανειστές, πληροφορίες επιμένουν ότι η λεωφόρος Συγγρού βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργίλη αντίδραση μερίδας της οργανωμένης βάσης και των ψηφοφόρων, ιδίως εκείνων που επιμένουν στην πλήρη ανατροπή του Μνημονίου.

«Το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης όχι μόνο υπάρχει, αλλά επίσημα μπήκε στο τραπέζι, από την στιγμή που το ΔΝΤ αποδέχθηκε επισήμως την επιστολή του προέδρου της ΝΔ, που μιλά για τροποποιήσεις» επισήμανε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Μιχελάκης, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI, που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της καταλληλότερης ημερομηνίας, 19 Φεβρουαρίου, για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκ των κοινοβουλευτικών στελεχών που συμμετέχουν στον «πρωινό καφέ» υπό τον κ. Σαμαρά, χαρακτήρισε, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, λάθος το χαράτσι στα ακίνητα και πρόσθεσε πως «δεν δίνουμε άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση Παπανδρέου».

Την ίδια στιγμή, σε προεκλογικούς τόνους, ο κ. Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για τα εκεί ευρισκόμενα ελληνικά κεφάλαια, χαρακτήριζε «αστεία, κωμική και γελοία» την επιχειρηματολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το βράδυ της Τρίτης, ο εκπρόσωπος του κόμματος επανήλθε, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για το ζήτημα της εφεδρείας, την οποία απέδωσε στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να καλύψει τη διόγκωση του δημόσιου τομέα από «τις χιλιάδες παράνομες προσλήψεις τη διετία 2010-2011». Κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση Παπανδρέου», ο κ. Μιχελάκης σημείωσε πως «η εργασιακή εφεδρεία είναι η πιο ανήθικη, άδικη και ουσιαστικά παράνομη μεθόδευση των δύο τελευταίων χρόνων, μεθόδευση για την οποία είναι υπόλογοι όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα