Συντονισμένες μειώσεις μισθών και απολύσεις στα ΜΜΕ

Και η ΕΣΗΕΑ ακόμα συσκέπτεται…

Μόλις οι εκδότες και καναλάρχες διαπίστωσαν τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ΕΣΗΕΑ και έμαθαν τι έγινε στο κρίσιμο ΔΣ, όπου θα συζητείτο η πρόταση που θα κατατεθεί για τη νέα ΣΣΕ, αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουν πλέον κανέναν αντίπαλο και ξεκίνησαν οργανωμένα και μαζικά την υλοποίηση των αποφάσεών τους για περικοπές

κάθε μορφής.

Στο ΔΣ επισημοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο και να πάει ενωμένος ο κλάδος για να συζητήσει για νέα σύμβαση.

Υπάρχει ένα μπλοκ, που αυτοπροσδιορίζεται ως «ρεαλιστικό» και θεωρεί ότι μπορεί να γίνει ένας «έντιμος συμβιβασμός» με την υπογραφή νέας σύμβασης, όπου οι εκδότες θα συμφωνήσουν σε διάφορα θεσμικά αιτήματα και η ΕΣΗΕΑ θα συμφωνήσει σε μονοψήφιες μειώσεις μισθών.

Ένα δεύτερο μπλοκ, που αποτελούν βετεράνοι της οδού Ακαδημίας και συνταξιούχοι πλέον συνδικαλιστές, θεωρούν ότι δεν μπορεί η ΕΣΗΕΑ να υπογράψει συλλογική σύμβαση με μειώσεις.

Το τρίτο μπλοκ, που εκφράζει η πλευρά του ΚΚΕ, ζητάει να τεθεί θέμα αυξήσεων στα χαμηλά κλιμάκια της προηγούμενης σύμβασης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, εδώ και εβδομάδες, διατηρεί το ρόλο της «σφίγγας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μιλάει, για να μην διαρρεύσει το τι θέλει να κάνει στους εκδότες και να τους αιφνιδιάσει, όταν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάποιος φυσικά θα πρέπει να του πει ότι υπάρχει περίπτωση να μην κάτσει ποτέ σε αυτό το τραπέζι, αφού οι εξελίξεις θα έχουν ξεπεράσει την ΕΣΗΕΑ…

Αν δεν υπάρξει τελική απόφαση για μια πρόταση, με την οποία θα κατέβουν στο τραπέζι με τους εκδότες, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι από τη Δευτέρα ο χάρτης στα ΜΜΕ θα είναι εντελώς διαφορετικός, με το σύνολο των επιχειρήσεων να προβαίνει μονομερώς σε δραστικές περικοπές μισθών και απολύσεις.

Πηγή: enimerosi24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα