Συνελήφθη 42χρονος για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι στην περιοχή της Κυψέλης, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κυψέλης και της Ο.Π.Κ.Ε., 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Κυψέλης, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστους συνεργούς

του που αναζητούνται, είχαν συστήσει το τελευταίο έτος εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επέλεγαν ένα υποκατάστημα τράπεζας και όταν έβλεπαν ηλικιωμένο άτομο να εισέρχεται σε αυτό, ένα μέλος της ομάδας το έθετε σε διακριτική παρακολούθηση. Όταν αποχωρούσε ο ηλικιωμένος από την τράπεζα, το εν λόγω άτομο επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία ακολουθούσαν το θύμα μέχρι την είσοδο της οικίας του, όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν το χρηματικό ποσό που είχε μόλις παραλάβει.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του 42χρονου σε δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή της Κυψέλης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην 31η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα