Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και τη Δευτέρα

Μέχρι και τη Δευτέρα θα διατηρηθεί το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη με τον υδράργυρο να κατεβαίνει κατά 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί μέχρι την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς αναμένει η ΕΜΥ τη Δευτέρα στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αθήνα,

ειδικότερα, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 41 και τοπικά 42 βαθμούς, εκτός από τις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές (έως 38 βαθμούς).

Στους 40-41 βαθμούς αναμένεται να κυμανθεί ο υδράργυρος στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, πλην της Ηπείρου, των νησιών του Ιουνίου και των Κυκλάδων, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς.

Από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7-8 μποφόρ, από τα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, με αποτέλεσμα την υποχώρηση του κύματος καύσωνα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη(www.gscp.gr & www.civilprotection.gr ) προειδοποιεί πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα